Helyi közélet

2012.01.29. 14:50

Keresik a megoldást a Digép-ben

Miskolc - „Korrekt szerződést szeretnénk kötni, először a villamos-energiát illetően”.

Miskolc - „Korrekt szerződést szeretnénk kötni, először a villamos-energiát illetően”.Lapunkban korábban is beszámoltunk róla: a Diósgyőri Ipari Parkban a lejárt villamos-energia szolgáltató megállapodás helyébe új szerződéseket szándékszik kötni a gyártelepen működő vállalkozásokkal a szolgáltató Digép Ipari Park Kft. Megszólalt lapunkban a Kft tulajdonosa Lech Zaciera is, jelezve záros határidőn belül szükséges megkötni a szerződéseket. A vállalkozások részéről állásfoglalást juttattak el lapunkhoz(melynek részleteit internetes portálunkon a Borsod Online-on olvashatják). Az észrevételben többek között megfogalmazzák: „A Digép Ipari Park vezetésének, pontosabban tulajdonosának intézkedései következtében jelenleg, immár hetek óta félszáz miskolci vállalkozás van kiszolgáltatott helyzetben. Ezen vállalkozások, amelyek részben tulajdonosként, részben bérlőként vannak jelen (összességében mintegy másfél ezer dolgozóval) az ipari területén, eddig is a fennálló szerződések értelmében, tisztességesen végezték munkájukat és látták el kötelezettségeiket, fizették számláikat, s ezután is készek ugyanígy tenni.”

Biztonságos működést

A kft szerződés tervezetéről azt írják: „Az eltelt hetek során a félszáz vállalkozás mindössze egy olyan szerződéstervezetet ismerhetett meg, amely alapvetően eltér a korábbitól; amely értelmetlen módon túlterjeszkedik alaptémáján; és amely elfogadhatatlan, a mindennapi ipari tevékenységet nehezíti, lehetetlenné tevő korlátozásokat, kitételeket tartalmaz”.

Glonczy Ottó, a MIMETAL Kft gazdasági igazgatója már több mint 15 éve dolgozik az ipari parkban. „Úgy tudom mindenki meg akar egyezni a szolgáltatást illetően, mert mindenki dolgozni akar. Hogy tudjunk úgy határidős munkát vállalni, hogy bizonytalan az energiaellátás?” - fejezi ki kétségeit. - Korrekt szerződést szeretnénk kötni, először a villamos-energiát illetően, mert az a legsürgősebb, a többi kérdést pedig utána lehet sorra venni – fogalmazza meg véleményét.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában