Helyi közélet

2012.01.20. 17:04

ÉM-fórum a színházi pályázatokról: Kiss Csabával és Koltay Gáborral

Miskolc - Milyen színházat szeretnének? Milyen színházat szeretnénk?

Miskolc - Milyen színházat szeretnének? Milyen színházat szeretnénk?

Nyilvános fórumot szervez az Észak-Magyarország: a napilap rendezvényén a Miskolci Nemzeti Színház jövőjéről lesz szó, az igazgatói posztra kiírt pályázat kapcsán. Kiss Csaba rendező, drámaíró, dramaturg és Koltay Gábor filmrendező, a Szabad Tér Színház egykori vezetője közül választ január 31-én a színházat fenntartó miskolci önkormányzat képviselő-testülete. A döntés előtt vannak alkalmak, amelyeken a jelölteket meghallgatják: a színház társulati ülésén, illetve a pályázatok elbírálásával megbízott testület, és a miskolci közgyűlés szakbizottsága előtt számolhattak/számolhatnak be róla, milyen lenne az általuk igazgatott színház, hogyan szolgálná a közösséget.

Az Észak-Magyarország Kiss Csaba és Koltay Gábor közreműködésével most olyan lehetőséget teremt, amikor a nézők, a színház iránt érdeklődő nem szakmabeliek is feltehetik kérdéseiket, és a válaszok alapján vélhetően véleményt tudnak alkotni róla, melyik pályázó által elképzelt színház lenne szerintük a megfelelőbb, melyikkel lennének elégedettebbek, melyik válna inkább a közönség és a közösség javára.

A fórum 2012. január 23-án, hétfőn délután 2-kor kezdődik - és várhatóan legkésőbb délután 4-kor ér véget - a miskolci Uránia moziban (Művészetek háza). A kérdésekre válaszol: Kiss Csaba és Koltay Gábor.

Kérdéseket előzetesen is fogadunk, az [email protected] elektronikus levélcímen. A nyilvános rendezvényről az Észak-Magyarország és a Borsod Online is beszámol.

ÉM


Miskolc - Törvényességi vizsgálat indult a miskolci színházban az igazgatói posztra pályázókról tartott szavazás ügyében. A szinház.hu című szakportál hírét Dobos Tímea, a városháza szóvivője lapunknak megerősítette. Egyelőre annyit tudott elmondani: a jegyzőnek kötelessége megvizsgálni, hogy betartották-e a jogszabályokat, ezt más esetben is megteszi. Most is ez történik: bekérte a jegyzőkönyveket a színháztól, de nem kapta meg, csak a rövidített változatot. Megkerestük a színház szakszervezeti vezetőjét, Balázs Andrást is, aki annyit mondott: a vizsgálat lezárultáig nem kíván nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában