Helyi közélet

2012.01.16. 14:59

Avasi gyilkosság: Száz ezer forint miatt kellett meghalnia a lánynak?

Miskolc - Újabb tárgyalás volt hétfőn az avasi emberöléssel vádolt férfi ügyében.

Miskolc - Újabb tárgyalás volt hétfőn az avasi emberöléssel vádolt férfi ügyében.A Miskolci Törvényszéken folytatódott hétfőn annak a férfinak a tárgyalása, akit azzal vádolt meg a főügyészség, hogy megölte gyermekkori lányismerősét, akinek a holttestét az Avason, a Szilvás utca egyik társasháza előtt, saját autójában, eltűnése után két napokkal találtak meg.

A hétfői tárgyalási napon az áldozat édesanyját és nővérét hallgatta meg a dr. Péter Zoltán vezette tanács. A fiatal lány családtagjainak meghallgatására elsősorban azért volt szükség, hogy a törvényszék megállapíthassa, mennyire hiteles a vádlott védekezése, miszerint az ő kapcsolata az áldozattal sokkal intimebb jellegű volt egy egyszerű gyerekkori barátságnál, és hogy milyen módon segítette a lány a meggyilkolásával vádolt férfit. Mind az áldozat édesanyja, mind nővére megerősítette, hogy legfeljebb kisebb összegekkel támogatta a lány a férfit, mert bár az áldozat jól keresett, ő fizette a család lakásainak rezsijét, de nem tartották kizártnak, hogy adott kölcsön a férfinek százezer forintot. Az összegnek azért van jelentősége, mert a vád szerint a férfi azért ölte meg a lányt, hogy ne kelljen visszaadnia neki a pénzét, amikor ő kérte – ugyanis a lakása felújítása miatt az áldozatnak arra szüksége lett volna.

A lezárt autóban a holttest mellett a nyomozás során megtalálták a férfi véres tenyérlenyomatát is a Villanyszerelők lapja egyik példányán. A vádlott szerint a tenyérnyoma már ott volt a lapon, mert olvasta a folyóiratot, a vér utólag kerülhetett rá. Annak tisztázására, hogy a nyom valóban keletkezhetett-e ezen a módon, a bíróság ujjnyomszakértőt rendelt ki, ám a szakértői jelentés még nem készült el a hétfői tárgyalásig. A bíróság informatikus szakértőt is kirendelt, hogy a férfi Iwiw-fiókjába belépve az áldozattal történt üzenetváltásait kilistázza.

Ha a szakértők végeznek addig, a bíróság február végén hallgatja meg őket, amikor várhatóan már a perbeszédek is elhangozhatnak, és a törvényszék ítéletet hirdethet.

ÉM-SZP


Kapcsolódó cikkek:


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában