Helyi közélet

2011.12.18. 13:21

Önkormányzati segítség a nagycsaládosoknak Kazincbarcikán

Kazincbarcika - 150 nagycsalád kapott ajándékcsomagot a közelgő karácsony kapcsán Kazincbarcikán.

Kazincbarcika - 150 nagycsalád kapott ajándékcsomagot a közelgő karácsony kapcsán Kazincbarcikán.18 éve minden karácsonyt megelőzően Kazincbarcika Város Önkormányzat a Szociális Szolgáltató Központtal közösen segít a nagycsaládosok ünnepi készülődésében. Idén 150 nagycsaládos kapott egy-egy olyan - egyenként több ezer forint értékű - csomagot, amiben tartós élelmiszer, a gyerekek számára pedig cukor és csokoládé volt. A csomagokat Klimon István, Kazincbarcika Város alpolgármestere, Csősz Béláné, a Szociális Szolgáltató Központ vezetője és Untenerné Márton Ágnes, a Polgármesteri Hivatal kabinet irodájának vezetője adták át a nagycsaládosoknak, akik az eseményre névre szóló meghívást kaptak.

- Nagyon fontosnak tartjuk, hogy azoknak, akik több gyermeket nevelnek, akik ezzel arányosan több terhet viselnek ilyenkor is egy kis segítséget nyújtsunk – mondta Klimon István alpolgármester. - Gondoltunk azokra is, akik több gyermeket nevelnek egyedül, nehéz körülmények között és azokra is, akik bár teljes családban élnek, a szó legnemesebb értelmében többszörösen hátrányos helyzetűek – tudtuk meg az alpolgármestertől. - A csomagokban olyan élelmiszerek vannak, amelyeket akár az ünnepre, akár azt követően minden háztartásban fel tudnak használni, de külön gondoltunk a gyerekekre is egy kis édességgel – folytatta Csősz Béláné igazgató. - S mivel nagyon sokan ilyenkor a kicsiket is elhozzák magukkal, így a központ és egy helyi aktíva, Székelyné Marika által megnyert támogató jóvoltából egy kis pogácsával, sütivel és meleg teával is megvendégeljük a családokat. A Marika ötlete volt az is, hogy a helyi művészeti iskola diákjai egy kis élő zenével köszöntsék az ide érkezőket – tette hozzá az igazgatónő.

A KSK Munkacsarnokába órákon át jöttek a meghívott nagycsaládosok, Heidinger Edina nagyfiával érkezett az eseményre. - Férjemmel hat gyermeket nevelünk, Krisztián a legidősebb - tekint a mellette álló kisfiúra - tíz éves, a legkisebb pedig még csak alig hat hónapos – mondja. - Barcika külterületén élünk, ott örököltem egy tanyasi házat. Sajnos nem könnyű az életünk, áram van, de a vízbevezetést még nem sikerült megoldanunk. Ott tervezzük az életünket, és szép lassan szeretnénk rendbe tenni a házat és a környéket. Nem lesz egyszerű, mert én otthon vagyok a gyerekekkel, a férjemnek pedig, aki pék, most éppen nincs munkája. Bár szerényen és nehéz körülmények között élünk, azért a karácsonyra nagyon készülünk. Egy apró ajándékkal minden gyermekünket meglepjük, és ebből a csomagból, amit most kaptunk az asztalra valót is könnyebb lesz kigazdálkodni. Örülünk, hogy gondolt ránk az önkormányzat és besegít az ünnepi készülődésbe, jól esik szerintem mindenkinek – mondta a fiatal anyuka.

A nagycsaládosok karácsonyán 150 barcikai család vehetett át csomagot, a listát - vagyis a meghívottak körét - a Nagycsaládosok Egyesülete, a Vöröskereszt és a Máltai Szeretet Szolgálat helyi szervezetei, továbbá a Szociális Szolgáltató Központ közösen állították össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában