Helyi közélet

2011.12.06. 17:07

MVSC100: a dicső napokra emlékeznek

Miskolc - A miskolci városi sportcsarnokban pénteken este tartják a zöld-fehérek centenáriumi ünnepségét.

Miskolc - A miskolci városi sportcsarnokban pénteken este tartják a zöld-fehérek centenáriumi ünnepségét.

A vasutas fiatalok 1911. december 9-én, a MÁV műhelyi éttermében határozták el önálló sportegyesületük létrehozását – írta Varga Lajos a Miskolci Vasutas Sport Club története című könyvében. A klub működését négy szakosztállyal (atlétika, birkózás, labdarúgás, vívás) kezdte. A sportoláshoz az államvasutak területén lévő részen engedélyezték a sportpálya kialakítását.

Kitűnő sportolók

A Kubikban hamar elkészült az önkéntesek és a lelkes sportbarátok által épített futballpálya, a tribünökkel és az öltözőkkel. Az alapítás óta eltelt száz esztendőben sok kitűnő sportoló, sportvezető és edző dolgozott az egyesületnél. Soraikban akadtak Európa- és világbajnokságokon, valamint olimpiákon szereplők is. A labdarúgók egy évig az NB I-ben szerepeltek, a női kézilabdázók a megyében elsőként országos csapatbajnoki címet szereztek. Az MVSC manapság hányatott sorsú klubnak számít: a MÁV gyakorlatilag kivonult a Kubik fenntartásából, a komplexum manapság igencsak rossz állapotban van, ráadásul pedig az egyesület lassan már nem tudja fenntartani, így hamarosan valamilyen megoldást kell találni annak érdekében, hogy az MVSC a jövőben is élhessen!

Lapunkban keddtől az MVSC több hajdani, sikeres sportolóját szólaltatjuk meg. A centenárium kapcsán csütörtökön a könyvbemutatóról, szombaton pedig a 100 éves ünnepségről számolunk be.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában