Helyi közélet

2011.12.04. 17:57

Máltai Mikulás Miskolcról Erdélybe

Miskolc - Szombaton útra keltek Erdélybe a Máltai Szeretetszolgálat Miskolci Szervezetének képviselői a Mikulással, hogy holnap együtt adhassák át Bethlenszentmiklóson a minap összeállított 300 mikuláscsomagot a szórványban élő gyermekek részére.

Miskolc - Szombaton útra keltek Erdélybe a Máltai Szeretetszolgálat Miskolci Szervezetének képviselői a Mikulással, hogy holnap együtt adhassák át Bethlenszentmiklóson a minap összeállított 300 mikuláscsomagot a szórványban élő gyermekek részére. Az ajándékozás nem merült ki ennyiben: miképp tavaly, idén szintén anyagi segítséget nyújtanak ahhoz, hogy a környező települések anyanyelvükön tanulni szándékozó gyermekek az ottani magyar iskolába járhassanak. A döntően miskolciak adományából összegyűlt 600 ezer forintot már indulás előtt átutalták ugyan, de az összeget egy óriás bankjegy formájában jelképesen is átnyújtják december 6-án az erdélyi településen.

Szekeres Gábor régiótitkár kiemelte, mindössze 300 forintot kértek mindenkitől az erdélyiek megsegítésére. Vagyis a pnzbeli segtítség értékét növeli, hogy sok kis összegből gyűlt össze, sokaktól. – A szórványban élő magyarok ebből láthatják, hogy mekkora összefogással jött össze ez a támogatás. Úgy gondolom, nagy szükségük van erre – jelentette ki a régiótitkár.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában