Helyi közélet

2011.12.12. 16:24

Kazár Miki nyerte a Mikulás ralit

Veszprém - Az elmúlt vasárnap került megrendezésre a 15. Mikulás Rallye. A klasszikusnak mondható Veszprém környéki pályák közül három szakaszon, összesen hat gyorson mérték össze tudásukat a pilóták. A nap végére kiderült, hogy a közel három hónapos pauza alatt fikarcnyit sem kopott Kazár Miklós lendülete és Dallos Ferenccel az oldalán megnyerte a versenyt.

Veszprém - Az elmúlt vasárnap került megrendezésre a 15. Mikulás Rallye. A klasszikusnak mondható Veszprém környéki pályák közül három szakaszon, összesen hat gyorson mérték össze tudásukat a pilóták. A nap végére kiderült, hogy a közel három hónapos pauza alatt fikarcnyit sem kopott Kazár Miklós lendülete és Dallos Ferenccel az oldalán megnyerte a versenyt.

"A verseny előtt kitaláltunk egy gumitaktikát Asival közösen. Két opció volt; egy jó, meg fogalmazzunk úgy, hogy egy jó közepes. Nem volt könnyű a választás, hiszen volt olyan pálya amely 20 százalékban volt aszfaltos, volt olyan, ahol 15-ben, míg akadt olyan gyors, amely 100 százalékig aszfaltos volt." - nyilatkozta Kazár Miki. "Az első körre - mint az később kiderült - a többiek, a mezőny választott jól, s nem mi. A mi csapatunk viszont a második körbe húzott bele jól! Az első két gyors után kicsi volt az előnyünk - egy tized másodperc - Levi (Szabady Levente csapatvezető) mondta is, hogy tartsunk meg ezt az "óriási előnyt." A kör végére jó volt a hangulat, majd a folytatást meghúztuk, és be is jött a taktikánk."

"A 4. szakaszon ugyan bennmaradt néhány másodperc, azonban az utolsó előtti gyorson abszolút időt sikerült autóznunk Ferivel, ugyanakkor az utolsón olyan 98 százalékos, amolyan "biztonsági " versenyzéssel rukkoltunk elő.Az idei Mikulás rali egyébként jól szervezett, kitűnő verseny volt. Annyit azért megjegyeznék, hogy 230-as tempóról, murva gumikkal, nagyon nehéz lassítani - aszfalton."

 Hihetetlen élmény volt

"Úgy érzem, hogy ezt is megtanultuk. Külön öröm, hogy Turánnal és Turival tudtuk meccselni egy olyan versenyen, amit Feri teljes mértékben komolyan vett. A versenyen használt Yokohama gumik végig tökéletesen és prímán muzsikáltak! Győzelmünket Mafi családjának csakúgy ajánljuk, mint Csapatomnak és Partnereinknek! Köszönöm nekik, és Asinak a segítséget, a Családomnak pedig azt, hogy elviselte a távollétemet. Viszlát az év végén, a Szilveszter Rallyen!"        

Dallas, azaz Dallos Feri kijelentette: már a tesztek után elmondtam, hogy Miki beérett, tényleg igazi autóversenyző lett. Ez a tétel tovább erősödött bennem az idei Mikulás ralin.

"Én úgy még autóversenyt nem élveztem, mint vasárnap, az 5-ös gyorsasági szakaszon! Hihetetlen élmény volt. Azt hiszem, hogy ezzel az autóval így lehet, így kell közlekedni. Köszönöm Mikinek és a csapatnak!"

A 15. Mikulás Rallye végeredménye 

1. Kazár Miklós, Dallas (Mitsubishi Lancer EVO IX) 00:38:24.6  

2. Turi Tamás, Somogyi Pál (Mitsubishi Lancer EVO IX) +07.7

3. Kakuszi Zsolt, Kakuszi Csaba (Ford Fiesta S2000) +09.7

4. Matics Mihály, Viczena Gábor (Mitsubishi Lancer EVO IX) +25.5

5. Turán Frigyíes, Nemrava Ferenc (Subaru Impreza STI) +33.8

6. Ranga Péter, Baumhakl Kornél (Mitsubishi Lancer EVO IX) +1:16.5

7. Bujdos Miklós, Csonti (Mitsubishi Lancer EVO IX) +1:25.8

8. Botka Dávid, Mihalik Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX) +1:33.6

9. Balázs Vilmos, Gál Zoltán (Mitsubishi Lancer EVO IX) +1:33.8

10. Budavári Zoltán, Németh Gergely (Mitsubishi Lancer EVO VIII) +1:45.7


Fotók: www.duen.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában