Helyi közélet

2011.12.12. 13:48

Hétfőn is nyitva a fenyőpiac

Miskolc - „Lehanyatlóban a méret utáni árképzés, inkább a forma és a szimmetria határozza meg az árat”.

Miskolc - „Lehanyatlóban a méret utáni árképzés, inkább a forma és a szimmetria határozza meg az árat”.

Egyelőre kevesen szereztek tudomást róla, hogy karácsonyig hétfőnként is nyitvatart az ünnepig fenyőpiacként funkcionáló őstermelői piac a Búza téren.

A néhány árus egyike, aki már az első alkalomra is rámozdult Tudós Tibor. Némiképp változott az idén a „fenyőfadivat” - osztja meg tapasztalatait –, a korábban vezető „duglasz” után az érdeklődés a tömör, dekoratív ágakkal rendelkező „normand” felé fordult. Ebből háromfajta is elérhető: az apróbb dézsás, a közepes méretű jutazsákos - ezek újból kiültethetőek - és természetesen van vágott változat is. Újdonság még, hogy lehanyatlóban a méret utáni árképzés, inkább a forma és a szimmetria határozza meg az árat – tudtuk meg.

Helyi forrásból

Kérdésünkre, hogy hallotta-e hírt, hogy a fővárosba a fenyők jelentős részét Zalából szállítják nemmel válaszol. - Ezek a fenyők a Hejőparkból, a Nagy Szent Benedek dűlőből származnak - mutat a kínálatra. Sőt, a fiam, aki Kecskeméten és Kiskunfélegyházán árul szintén innen viszi a fát, ott már jobban beindult a vásárlás – teszi hozzá.

Györkei Brigitta és Varga Mária egyelőre csak szemrevételezik a kínálatot. – Közvetlenül az ünnep előtt szoktuk megvenni, hogy ne peregjen le hamar a levele - ismertetik az alap kritériumot. Brigitta megelégszik idén egy apróbb példány, de mindketten határozottan az élő fára szavaznak.

Az árakkal kapcsolatban összevetettük a tavalyi emlékeket az idei tényekkel - hasonló árszívonal tapasztalható. - Egyébként is a piacon lehet alkudni - teszi hozzá a kereskedő.

ÉM-PGY

Fenyőárak

  • Erdei fenyő - 1500 forint/ méter
  • Normand, ezüst fenyő 3000 - 5000 forint alaktól függően
  • Duglasz 2500 - 3500 forint alaktól függően
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában