Helyi közélet

2011.12.08. 09:39

Gomolygó füst Miskolc felett: vizsgálódik a Felügyelőség

Miskolc - Óriási füst telepedett szerda délután az Avas fölé, amiből nem sokkal később Miskolc belvárosa fölé is jutott. Nem véletlenül, ugyanis az egykori egyetemi fűtőmű, az épülő Science Múzeum területén lévő kéményből korom fekete füst dőlt.

Miskolc - Óriási füst telepedett szerda délután az Avas fölé, amiből nem sokkal később Miskolc belvárosa fölé is jutott. Nem véletlenül, ugyanis az egykori egyetemi fűtőmű, az épülő Science Múzeum területén lévő kéményből korom fekete füst dőlt.Gál Viktor, az építést kivitelező cég vezetője tegnap azt mondta munkatársunknak, hogy "a vágószerszám szikrája gyújtotta be a száraz faleveleket, a kémény huzata felerősítette a lángokat, amelyet a helyszínen földet rászórva igyekeztek eloltani, sikeresen." Ugyanakkor Bódi Zoltán, a miskolci tűzoltóság szóvivője arról tájékoztatott szerdán, hogy a kiérkező tűzoltók az oltás szakszerűségét vizsgálták, beavatkozásra nem volt szükség.

Mit is égettek?

"Három bejelentés érkezett az egykori egyetemi fűtőmű szerda délutáni füstjével kapcsolatban. " - tudtuk meg csütörtökön reggel Sallai Ferenctől, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség kommunikációs vezetőjétől. "Kollégáink negyed órán belül a helyszínen voltak, s nyilván ők is azt látták, tapasztalták, ami az állampolgári bejelentésben állt. Azt tudni kell, hogy a kémény a volt fűtőműtől különálló építmény. Kollégáink a helyszínen szerzett tapasztalataik kapcsán arról számoltak be, hogy a Science Múzeum kivitelezője dózerral körülbelül 5 köbméternyi sóderral elfojtotta a tűzet, ezért már nem lehetett látni, hogy mi égett, mit is égettek valójában. A beruházás kivitelezőjének elmondása szerint nem építési hulladékot égettek, azzal eltudnak számolni. Az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség vizsgálata az üggyel kapcsolatban folyamatban van."     


Miskolc - Olvasónk felvétele a régi fűtőmű kéményéből gomolygó fekete füstről az avasi lakótelep irányába.

Miskolc - Több olvasónk is telefonált, hogy a régi fűtőmű kéményéből fekete füst gomolyog az avasi lakótelep felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában