Helyi közélet

2011.12.28. 16:39

Egyelőre nem tulajdon-, hanem használati jog

Sárospatak - Csütörtökön kerül hivatalosan Sárospatakhoz a Domján-ház és a Sárospataki Képtár.

Sárospatak - Csütörtökön kerül hivatalosan Sárospatakhoz a Domján-ház és a Sárospataki Képtár.

Szerda délutáni rendkívüli testületi ülésen döntött arról Sárospatak önkormányzata, hogy elfogadja a megyei önkormányzat ajánlatát, amely szerint a város használatba vételi jogról szóló szerződést köt a megyével a Sárospataki Képtárról és a Domján-házról.

Változás

Amint arról már korábban beszámoltunk, a megyei önkormányzat visszaadta a Sárospataki Képtár és a Domján-ház tulajdonjogát Sárospataknak. Amint azt Aros János, Sárospatak polgármestere a szerdai rendkívüli testületi ülésen elmondta, a döntéshez képest most már nem a tulajdonjog átadásáról van szó, hanem használatba vételi jogról. Amennyiben az önkormányzat ezt nem fogadja el, a két épület 2012. január 1-től állami tulajdonba kerül. A testület jelenlévő tagjai egyhangú szavazással elfogadták a javaslatot és felhatalmazták Aros Jánost, hogy december 29-én kösse meg a használatba vételi jogról szóló szerződést.

Kérik a tulajdonjogot

– Erre amiatt van szükség, mert így a későbbiekben az állami vagyonkezelőtől, illetve a Megyei Intézményfenntartó Központtól kérhetjük majd a két épület tulajdonjogát – mondta az ülést követően Aros János. – A képtárat továbbra is ugyanebben a funkcióban kívánjuk működtetni, de hogy mekkora személyi állománnyal, az a majd elfogadandó költségvetésünk függvénye. A Domján-házat pedig turisztikai funkcióval szeretnénk a jövőben ellátni, erről a következő, januári testületi ülésen fogunk tárgyalni.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában