Helyi közélet

2011.12.08. 15:56

Egy év alatt, saját erőből építették fel

Miskolc - Diósgyőr gyöngyszeme lett a református iskola tornaterme.

Miskolc - Diósgyőr gyöngyszeme lett a református iskola tornaterme.

Csütörtökön délután ünnepélyes külsőségek között adták át a Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda most felépült tornatermét. Az ünnepségen Nagy Attila igazgató mondott köszöntőt, és Csomós József, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke tartott áhítatot.

Mint az iskola igazgatója munkatársunknak elmondta, a jelenleg tizennyolcadik évét töltő intézményben valahogy eddig is megoldották a tornaórákat, de most, hogy egy év alatt – tavaly októbertől ez év októberéig – megépült a saját tornatermük, minden, iskolával szemben támasztható igényt ki tudnak elégíteni. Az ötszáz négyzetméteres küzdőtéren két osztály számára egyszerre lehet órát tartani, mert a terem fizikailag is kettéosztható, de a belméretére jellemző, hogy egy nemzetközi szabványoknak megfelelő korárlabdapályát alakíthattak ki benne.

A termet az őszi szünet óta már használják, mint Nagy Attila elmondta, nincs olyan idősáv, amikor szabad lenne. A Kosdi Attila által tervezett, hagyományos módon – téglából, vasbetonból – felhúzott építményben a tornaterem mellett a kiszolgáló létesítmények is helyet kaptak, így illemhelyek, öltözők, zuhanyzók, szertár, raktár és egy testnevelő tanári szoba is épült. A tornatermet hozzákapcsolták az iskolához, és a füves udvar felől akadálymentesített megközelítési lehetőséget is kialakítottak. Az iskolaigazgató elmondta még: a korszerű fal- és padlófűtéssel ellátott tornatermet saját erőből építették fel – részben az iskola gazdaságos működtetésének, részben az egyházkerület támogatásának köszönhetően, mert – bár pályáztak – egy fillér pályázati forrást sem kaptak hozzá.

Az avatóünnepségen ott voltak még Miskolc egyházi és önkormányzati fenntartású iskoláinak vezetői és a szülők képviselői is.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában