Helyi közélet

2011.12.14. 14:36

Csak Norbikáért aggódnak

Erdőhorváti - Egyre nehezebben tudja megoldani a 12 éves agyvérzéssel született gyermekének szállítását az erdőhorváti család.

Erdőhorváti - Egyre nehezebben tudja megoldani a 12 éves agyvérzéssel született gyermekének szállítását az erdőhorváti család.

„Norbika születésekor ugyanolyan egészséges csecsemőnek nézett ki, mint a többi, és csak akkor derült ki, hogy szülés közben agyvérzést kapott, amikor már nem lehetett segíteni” – mondja Mata-Balogh Lászlóné, amikor Erdőhorvátiban találkozunk.

Veszélyben az autó

Norbert tiszta tekintetű kisfiú, kíváncsian néz ránk a tolókocsiból. Járni, beszélni nem tud, nem szobatiszta. Édesanyja szerint önmagáról soha nem fog tudni gondoskodni.

– Hatodik éve viszem minden nap Sátoraljaújhelybe a fejlesztő iskolába – mondja Mata-Balogh Lászlóné. – Ehhez szükségünk van autóra, mert az iskola nem tudja megoldani a beszállítást, túl vagyunk a körzethatáron. A férjemnek jó állása volt, amikor belevágtunk az autóvásárlásba. Most azonban összesen hetvenezer forintból élünk, az autó törlesztőrészlete pedig meghaladja ezt az összeget. Nap mint nap attól félünk, hogy elviszik a kocsit, és akkor nem tudom, hogy fogom tudni megoldani Norbika szállítását. Egyre gyűlnek az egyéb számlák, amit tudok, azt kifizetek. A közelmúltban szerepeltünk egy rádiósműsorban, akkor jöttek felajánlások, az elmaradt számlákat kifizettem. A férjem minden munkát elvállal, de érzem, lassan, de egyre biztosabban össze fognak csapni a hullámok a fejünk felett. Norbikának naponta több epilepsziás rohama van, a kezeléséhez szükséges gyógyszerek is nagyon drágák.

„Szüksége van ránk”

A törékeny asszony beszélgetésünk közben többször is elsírja magát. Norbert most hatvan kilós, egyedül még az autóba sem tudja beemelni, segítsége pedig alig van, hiszen a családfenntartó állandóan munka után fut. Most ugyan van alkalmi munkája, de az bizonytalan és nem is fizet nagyon jól. Mata Balogh Lászlóné végső elkeseredésében fordult a nyilvánossághoz.

– Nekünk már az is hatalmas segítség lenne, ha megmaradna az autónk, vagy hozzá tudnánk jutni egy másikhoz, amin nincs hitel, mert ha a kocsinkat elviszik, akkor nem tudom, mi lesz velünk. Nekem Norbika a legfontosabb, szüksége van ránk, a segítségünkre.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában