Helyi közélet

2011.12.26. 17:04

Füstöl vagy nem füstöl?

Miskolc - Jakab Péter kérdez, a Bioenergy Miskolc Kft. válaszol.

Miskolc - Jakab Péter kérdez, a Bioenergy Miskolc Kft. válaszol.A Bioenergy Miskolc Kft. Kilián-délen építette fel biomassza erőművét, ami ellen már a tervek nyilvánosságra kerülése után többen tiltakoztak. Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselőjeként többször kifejezte aggodalmát, karácsony előtt viszont nyílt levélben kért választ a cég vezetésétől: „mi az oka annak, hogy a bölcsőde és óvoda szomszédságában megépített kéményből jól látható füstfelhő gomolyog, noha a korábbi fórumokon nem erre készítették föl a lakosságot?”

A képviselő kérdésére Méhn Imre a Bioenergy-Miskolc Kft. nevében az alábbi közleményben válaszolt. „A Bioenergy-Miskolc Kft. beruházásában megvalósuló 3 MW-os biomassza fűtőmű megkezdte próbaüzemét. A korábbi közléseknek és a fűtőmű engedélyének megfelelően a fűtőmű kizárólagosan megújuló energiaforrás, azaz tiszta biomassza (faapríték) felhasználásával állít elő korszerű és környezetbarát technológiával hőt a miskolci távfűtés számára. A próbaüzem során a használatbavételi engedély megszerzéséhez szükséges emissziós méréseket a Bioenergy-Miskolc Kft. független szakértőkkel elvégezteti és azok eredményéről a lakosságot a honlapján keresztül tájékoztatni fogja. A fűtőmű üzemeltetésével kapcsolatosan esetlegesen felmerülő kérdések tisztázására a Bioenergy-Miskolc Kft. vezetése december 29-én biztosítja a helyszíni tájékozódás lehetőségét a cégtől tájékoztatást kérő Jakab Péter képviselő úrnak és a média képviselőinek is”, áll a közleményben.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában