Helyi közélet

2011.11.01. 15:47

Tömeges kilakoltatások?

Debrecen - Kovács László szerint szabad az út a végrehajtás alatti ingatlanok tulajdonjogához.

Debrecen - Kovács László szerint szabad az út a végrehajtás alatti ingatlanok tulajdonjogához.

Ugrásszerűen megnőtt azok száma, akik most döbbentek rá, hogy miután a kilakoltatások e hónap utolsó napjaira esnek, a karácsonyt már ismeretlen helyen töltik – figyelmeztet Kovács László, a Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesületének elnöke. Hozzátette: a november végi időpontot az indokolja, hogy a téli kilakoltatási moratórium december 1-ei hatállyal kezdődik.

Közlése szerint a kilakoltatási moratórium feloldása szabad utat engedett a pénzintézetek és követeléskezelők részére, hogy hozzájussanak a végrehajtás alatti ingatlanok tulajdonjogához. Az elmúlt három-négy hónap elegendő volt arra, hogy gondoskodjanak a rendőrségi hozzájárulásokról, illetve a bíróságok jóváhagyják az ingatlan-kiürítési kérelmeket.

– Az eddig visszafogott és korlátozott intézkedések megszűnésével a helyzet gyökeresen megváltozott. A Bírósági Végrehajtói Kamara jelen pillanatban több, mint hatezer ingatlan végrehajtását és árverezését bonyolítja. Ezek jó része tavaszra le fog zajlani és március 1-től ismét szabaddá válik az ingatlanok kiürítésének lehetősége. Ebből a szempontból valószínűleg a jövő év lesz a hitelválság csúcspontja – vélekedik a főtitkár.

HBN


Debrecen - Az egyesület szerint megyénként legalább 40 család elhelyezése válhatna lehetővé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában