Helyi közélet

2011.11.05. 09:28

Szmogriadó: riasztási fokozatot rendeltek el

Miskolc - A szmogriadó riasztási fokozatát rendelték el szombaton Miskolcon. Mindezt a november 03-án és 04-én mért értékek indkoloták.

Miskolc - A szmogriadó riasztási fokozatát rendelték el szombaton Miskolcon. Mindezt a november 03-án és 04-én mért értékek indkoloták. Éppen ezért az önkormányzat felszólítja a lakosságot, hogy Miskolc egész területén mérsékeljék a szilárd (szén, fa) és olajtüzelésű fűtőberendezések használatát, az állandó tartózkodásra szolgáló helyiségek hőmérsékletének megfelelő hőfokra történő maximalizálásával, valamint függesszék fel a porkibocsátással járó tevékenységeket. A légszennyezettség további romlását elkerülendő mindenki mellőzze a személygépjárművek (főként dízel üzeműek) használatát, utazzanak közösségi közlekedéssel, vagy közlekedjenek gyalogosan.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Központjának előrejelzése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megye térségében számottevő változás időjárásunkban a következő napokban sem várható.

Azt javasolják a légúti, szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, az időseknek és a gyermekeknek, hogy az elkövetkező napokban – ameddig a határértéket meghaladó mértékű légszennyezés fennáll – kerüljék a szabadban való tartózkodást, illetve a szellőztetést. A szabadban való fizikai munka végzését lehetőleg az egészségesek is kerüljék.

A levegőminőségi adatok alakulásáról a http://www.kvvm.hu/olm/map.php?id=Miskolc internetes honlapon tájékozódhatnak.

  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában