Helyi közélet

2011.11.24. 19:21

Még várják a jótékony befizetéseket

Mezőkeresztes - A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tizenkettedik alkalommal ítélte oda a Szent Erzsébet rózsája-díjat.

Mezőkeresztes - A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tizenkettedik alkalommal ítélte oda a Szent Erzsébet rózsája-díjat. Az önkéntes karitatív tevékenységet jutalmazó kitüntetést Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, az MKPK elnöke adta át november 19-én a Duna Palotában. Az ünnepség bevételét, mint azt közhírré tették, a fennállásának 15. évfordulóját idén ünneplő mezőkeresztesi Szervita Nővérek Gyermekotthonnak ajánlották fel. A gyermekotthon lakói a jótékonysági esten is felléptek.

Mint megtudtuk, a jótékonyságra oly módon kínáltak lehetőséget, hogy a meghívókkal együtt csekkeket is eljuttattak a meghívottaknak. Az azóta eltelt pár napban, november 24-ig, mindössze két befizetés érkezett, tudtuk meg.

A szociális intézmény keretein belül jelenleg két lakásotthonban kétszer 12 gyermeket nevelnek, plusz külső férőhelyeken 3 nagykorú fitalanak biztosítanak otthont.

Az olasz alapítású szervita nővérek kongregációja a megalakulása óta foglalkozik gyermekek és fiatalok nevelésével, különös figyelmet fordítva a legszegényebbekre. Magyarországon a rendszerváltás után, 1991-ben telepedett meg a rend: a mezőkeresztesi bentlakásos gyermekotthon mellett Győrben működtetnek főiskolás lánykollégiumot.

ÉM-SzK


A Szervita Nővérek

A Szervita Nővérek sajátos vonása a Fájdalmas Anya tisztelete és megszerettetése.

Szűz Mária Szolgálói az ifjúságot, elsősorban a szegény és elhagyatott gyermekeket és a züllés veszélyének kitett leányokat nevelik a keresztény életre.

Egyházjogi státusza: pápai jogú női szerzetes intézmény.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában