Helyi közélet

2011.11.25. 19:17

Lövés dördült a Selyemréten

Miskolc - Miskolcon vették őrizetbe a soroksári benzinkúton lövöldöző bűnözőket.

Miskolc - Miskolcon vették őrizetbe a soroksári benzinkúton lövöldöző bűnözőket.Csütörtökön éjjel Miskolcon, a Selyemréti strandfürdő szomszédságában álló társasház harmadik emeletén fogta el a rendőrség azt a két férfit, akit azután kezdtek el nagy erőkkel keresni, hogy a soroksári benzinkúton kocsijukból biztonsági őrökre lőttek.

Az autót a biztonsági őrök azért tartóztattak fel, mert a benzinkúton elhelyezett rendszámfelismerő szerint más típusú kocsihoz tartozó egyedi azonosítót viselt, amit a férfiak egy komolyabb bűncselekményre készülve tettek fel a kocsijukra. A három utas közül egy kiszállt, és átadta a papírjait, társai azonban fegyvert fogtak a biztonságiakra, majd elhajtottak a helyszínről. Később eszükbe jutottak a dokumentumok, ezért visszatértek, majd üldözés közben többször a biztonsági őrök kocsijára lőttek. A Terrorelhárítási Központ (TEK) körözést adott ki a férfiak ellen.

A három férfi egyike kedden feladta magát, két társa viszont Miskolcon, egy harmadik emeleti albérletben húzta meg magát. Itt akadtak nyomukra a TEK munkatársai, akikre az egyik férfi rálőtt, de senkit sem talált el. A rendőrök nem viszonozták a tüzet, és a két férfit őrizetbe vették. A helyszínelés pénteken délután még javában tartott a bérelt lakásban és a ház mögötti parkolóban. Itt a nyomszakértők fémdetektorral is keresték a lövedéket.

A három férfi nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, az egyik Miskolcon őrizetbe vett férfi a három csapás törvény hatálya alá tartozik – vagyis erőszakos többszörös visszaeső, akivel szemben a büntetési tétel felső határának kétszeresét vagy életfogytiglant kell kiszabnia a bíróságnak.

Pénteken még mindig rendőrkordon vette körül az épületet, ahová csak az ott lakókat engedték be a rendőrök. Az egyik szomszédos épületben élő hölgy azt mesélte munkatárunknak, hogy semmit, még a lövést sem hallotta. Amikor reggel lejött, akkor szembesült vele, hogy valami történhetett, mert már a kifeszített kordon alatt kellett átbújnia. Egy másik idős hölgy is tőlünk tudta meg, mi történt a szomszédságukban.

ÉM-SZP


Miskolc - Miskolcon a Bajcsy-Zsilinszky utca egyik 3. emeleti lakásában, albérletben bujkált az a két férfi, akiket a rendőrök nagy erőkkel kerestek egy múlt hét szombati lövöldözés kapcsán csütörtökön este.

Budapest, 2011. november 25., péntek (MTI) – Elfogták a soroksári lövöldözőket; a két férfit egy miskolci tömbházban találták meg, harmadik társuk korábban feladta magát; az elfogáskor az egyik gyanúsított rálőtt a rendőrökre – közölték rendőri vezetők pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában