Helyi közélet

2011.11.29. 14:29

Közlekedésbiztonsági vetélkedő csúszós pályán Miskolcon

Miskolc - A B.-A.-Z. Megyei Balesetmegelőzési Bizottság december 17-én (szombat) 9 órától a Megyei Rendőr-főkapitányság Kiképzőbázisán (Miskolc, Szentpéteri kapu) „Gépjárművezetők közlekedésbiztonsági vetélkedője csúszós pályán” elnevezéssel hirdet versenyt.

Miskolc - A B.-A.-Z. Megyei Balesetmegelőzési Bizottság december 17-én (szombat) 9 órától a Megyei Rendőr-főkapitányság Kiképzőbázisán (Miskolc, Szentpéteri kapu) „Gépjárművezetők közlekedésbiztonsági vetélkedője csúszós pályán” elnevezéssel hirdet versenyt."A személyi sérüléssel járó, valamint az anyagi káros közúti közlekedési balesetek száma jelentősen megemelkedik az őszi és téli időszakban, a csúszós, jeges, latyakos út- és rossz látási viszonyok mellett." - tudtuk meg dr. Lovassyné Németh Mária rendőr alezredestől, a megyei RFK Közlekedés-rendészeti Osztályának főelőadójától. "Tapasztalataink szerint a gépjárművezetők nagy része nem rendelkezik megfelelő gyakorlattal és rutinnal a biztonságos manőverezéshez vészhelyzetben."

"A legtöbb esetben a gépjárművezetők megijednek, bepánikolnak, pedig egyszerű gépjármű-vezetési fogások segítségével a jármű vezetője ura maradhat gépjárművének. Ezért kívánjuk felhívni a figyelmet, hogy aki teheti, próbálja ki a téli tanpályás vezetési gyakorlást, amely nagyon sok új ismeretet nyújthat, és a gépkocsivezető éles helyzetben is tudni fogja, mit kell tennie, ha a jármű megcsúszik, kifarol vagy kicsúszik az útról."

Ködöt, és a csúszós útburkolatot is biztosítanak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ezért lehetőséget ad az érdeklődőknek, hogy megtanulhassák, illetve kipróbálhassák tudásukat, így az idén újra meghirdeti a „Gépjárművezetők közlekedésbiztonsági vetélkedőjét csúszós pályán”. 

"A rendezvény fő célkitűzése - többek között - tovább fejleszteni a helyes közlekedési kultúrát, valamint a megszerzett tudást és tapasztalatot a részt vevők hasznosítani tudják a mindennapok során, amely a preventív munka hatékonyságának további javítását szolgálja." - folytatta a szakember. "A versenyzők részére az ügyességi pálya teljesítése kihívásnak minősül majd, hiszen a feladat teljesítése a téli vezetési körülmények közepette történik, és igyekszünk biztosítani a ködöt, a rossz látási viszonyokat és a csúszós útburkolatot."

Csak az első 20 jelentkező

A versenyen részt vehet minden gépjárművezető, aki rendelkezik érvényes, legalább „B” kategóriás járművezetői engedéllyel. A vetélkedőre 2011. december 17-én (szombat) 9 órától kerül sor a B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság Kiképzőbázisán (Miskolc Szentpéteri kapu, a volt Stromfeld laktanya mellett).

Jelentkezni e-mailban december 10-ig  (Figyelem! Minden hely betelt!) lehet az [email protected] címen. Kérjük, hogy az elektronikus levél tárgyába írják bele, hogy "Közlekedésbiztonsági vetélkedő csúszós pályán 2011"! Fontos, hogy a jelentkezők a kapcsolatfelvétel miatt a nevük mellett adják meg elérhetőségeiket (e-mail címüket és telefonszámukat). Figyelem! A Szervezők kizárólag az első 20 jelentkező részvételi szándékát tudják elfogadni!


A VERSENY MENETE

-> Az első részben a résztvevők egy általános tájékoztatót kapnak a téli vezetés veszélyforrásairól, illetve azok elkerüléséről   

-> KRESZ tesztlap kitöltése

-> Ezt követően minden versenyző  teljesíti az ügyességi versenyfeladatokat

-> A résztvevők lehetőséget kapnak - ha az időjárási viszonyok megengedik - a „SKIDCAR” (csúszós út szimulátor) speciális gépjármű  kipróbálására is

Díjazás: egyéni összetett kategóriában az I-III. helyezett részére!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában