Helyi közélet

2011.11.23. 10:01

DVTK vs. FTC: Plusz villamosok és buszok vasárnap este

Miskolc - A miskolci közlekedési társaság is készül a DVTK – Ferencváros mérkőzésre.

Miskolc - A miskolci közlekedési társaság is készül a DVTK – Ferencváros mérkőzésre.

A drukkerek egy része személygépkocsival közelíti majd meg vasárnap a Diósgyőri stadiont, ám annak, aki nem indul el időben, gondja adódhat a pálya közelében (és távolabb is) azzal, hogy parkolóhelyet találjon. Éppen ezért tanácsosabb lesz igénybe venni a tömegközlekedést, főleg azoknak, akik Miskolcon laknak.

Van-e valamilyen terve az MVK Zrt-nek erre az összecsapásra? – kérdeztük mindezt Csontos Ágnes PR-főmunkatárstól.

– Természetesen mi is készülünk a focimeccsre – jelentette ki. – A kollégáim már felvették a kapcsolatot a rendőrséggel, akik levélben kerestek meg bennünket az esemény kapcsán. A vonattal érkező ferencvárosi szurkolók stadionhoz való szállítása ügyében egyelőre nem keresték az MVK Zrt-t, de ma még csak kedd van, úgyhogy erre vasárnapig bármikor sor kerülhet.

A stadiontól indulnak

Csontos Ágnes további felvetéseinkre hozzáfűzte, jelenleg nem tudja megmondani, hogy ha a fővárosból vonaton érkező szurkolókat mégiscsak a közlekedési társaság járművei viszik a stadionhoz a pályaudvarról, akkor lesz-e azokon rendőri biztosítás - az esetleges rongálásokat megelőzendő. Korábban, hasonló, nagy nézőszámot vonzó rangadókon szokás volt, hogy a találkozó lefújását követően mentesítő járatokat állított be a cég, elősegítve a hazai nézők minél gyorsabb elszállítását a stadiontól.

– Kettő villamossal és tizenkét darab autóbusszal készülünk, melyek között vegyesen van szóló és csuklós busz is. A járművek a stadiontól fognak indulni, igény szerint, a diszpécser utasítása alapján – nyilatkozta Csontos Ágnes.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában