Helyi közélet

2011.10.22. 17:36

Változóan felhős, hideg vasárnap

Borsod-Abaúj-Zemplén - Szombat délután marad a változóan felhős, nagyobbrészt napos, száraz idő. Estétől erősen megnövekszik a felhőzet, és néhol jelentéktelen eső is lehet.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Szombat délután marad a változóan felhős, nagyobbrészt napos, száraz idő. Estétől erősen megnövekszik a felhőzet, és néhol jelentéktelen eső is lehet. Vasárnap reggel ködfoltok várhatók, de már délelőtt eloszlik a köd és a ködfelhőzet, majd változóan felhős idő lesz. Előfordulnak rövid napos időszakok is. Gyenge, változó irányú, többnyire keleties lesz a légmozgás. A jellemző hőmérséklet: délután 12, reggel 6 fok körül alakul.

A legvalószínűbb folytatás országosan (Részletek az EWS honlapján) - A jövő héten végéig Kelet-Magyarországon számottevő eső nélküli, Nyugat-Magyarországon jelentős esővel, enyhébb, változóan felhős-napos, derengő, foltokban ködös, péntektől viszont ismét hideg idő várható.

Közlekedésmeteorológia. Ilyen időjárási helyzetben aluszékonyabbak, bágyadtabbak vagyunk. Azaz hosszabb autóutakat több megállással célszerű megtervezni.

Orvosmeteorológia. (dr. Czeglédi Zsófia) Orvosmeteorológiai szempontból nem várható változás időjárásunkban. Jelentős fronthatástól nem kell tartani. Reggel ködös, ködfelhős, délután azonban sokfelé derengő, napos idő lesz. Töltsenek minél több időt a szabadban. A fényterápia a depresszió ismert gyógymódja. A betegség és a rossz hangulat is nagyrészt megelőzhető, ha minél több időt töltenek napfényben. A szabadban végzett munka vagy sport is pozitív hatású. A borúsabb országrészben is remélhetőleg legalább egy rövid időre kiderül.

Az előrejelzésért felelős: Pártai Lucia. European Weather Service Folyamatosan frissen tartott elõrejelzésünk: www.eumet.hu -n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában