Helyi közélet

2011.10.10. 16:34

Színház Határok Nélkül Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - A Derkovits Kulturális Központ 8. alkalommal rendezi meg a Színház Határok Nélkül rendezvény sorozatot, amely minden évben nagy sikert arat a tiszaújvárosi színházlátogatók körében.

Tiszaújváros - A Derkovits Kulturális Központ 8. alkalommal rendezi meg a Színház Határok Nélkül rendezvény sorozatot, amely minden évben nagy sikert arat a tiszaújvárosi színházlátogatók körében.Október 8-a és november 5-e között szórakoztató darabokkal várják az érdeklődőket. Határon Túli Magyar Színházak Tiszaújvárosi Találkozója néven látta meg a napvilágot a rendezvény, de a szervezők úgy döntöttek, hogy rövidítenek, hiszen az új elnevezés teljes mértékben kifejezi a célt. S, hogy mi is ez? Erre Mátyás Zoltán a Derkovits Kulturális Központ igazgatója adja meg a választ.

Felvidítani

- Szeretnénk, úgynevezett hidat, kapcsot állítani a határainkon túli magyar nyelven játszó színházak illetve a tiszaújvárosi közönség és a város közé - mondta az igazgató. - Úgy gondolom ez az elmúlt 7 évben sikerült, bízom benne, hogy most is így lesz. Már látjuk, hogy a mindhárom előadás teltházas lesz. Az idén a humor, az irónia az, amit a zászlónkra tűztünk, ugyanis minden évben kitalálunk egy gondolatot, ami köré szervezzük az előadásokat. Most a humor és az irónia, sok-sok zenével. Napjainkban, amikor az emberek a mindennapos problémáikkal küzdenek munkahelyen, családban, éppen elég gondjuk van az élettel úgy gondolom nekünk kötelességünk kicsit ezzel felvidítani, más arcát is megmutatni az életnek a színháznak. A Kassai Thália Színház három felvonásos operettjével, a Csókos asszonnyal kezdődött a rendezvénysorozat, majd október 15-én a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata mutatja be a Hyppolit a lakáj című két felvonásos vígjátékát. November 5-én a Komáromi Jókai Színház Az ördög nem alszik két felvonásos zenés komédiájával zárjuk az idei Színház Határok Nélkül rendezvény sorozatunkat. Ezek ismert, talán már túljátszott darabok, de úgy látom, szükség van ilyen szórakoztató előadásokra is. Óriási siker és óriási öröm, hogy a jegyek között 150 darab bérletet értékesítettünk, ami azt jelenti, hogy 150 törzsközönségünk van, akik estéről-estére itt lesznek az előadáson. Meglepetésekkel is készülünk, amelyek a színházi előadások szüneteiben érik majd a nézőket.

- F. Bacsó Bea -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában