Helyi közélet

2011.10.15. 21:58

Sikeres volt a 2. Önkéntesek Hete Kazincbarcikán!

Kazincbarcika – Egy héten át 30 helyi civilszervezet összefogásával rendezték meg Kazincbarcikán az Önkéntesek Hete rendezvénysorozatot, mely idén már a második volt a városban.

Kazincbarcika – Egy héten át 30 helyi civilszervezet összefogásával rendezték meg Kazincbarcikán az Önkéntesek Hete rendezvénysorozatot, mely idén már a második volt a városban.2011 az Önkéntesség Európai Éve, továbbá a helyi civilszervezeteket koordináló Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma (KEF) is idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját – ez adta az apropóját a két ez évi Önkéntesek Heté-nek.

A jeles alkalomból egy hétfőn nyílt fotókiállítás keretében mutatták be az elmúlt másfél évtized legjelentősebb

 eredményeit és eseményeit a KEF tagjai, a tárlatot Untenerné Márton Ágnes, a Polgármesteri Hivatal Intézményirányító Osztályvezetője nyitotta meg.

A heti programban az önkéntes városszépítők díjátadó ünnepsége, élménybeszámoló, karitatív munka, egészségügyi előadás, közös virágültetés és többek között tárlatmegnyitó is szerepelt, pénteken délután pedig Civil Klubot tartottak a fórum tagjai.

Ezen - a helyi művészeti iskola színvonalas műsorát követően - Dienes Mária, az egyesület elnöke osztotta meg az ünnep kapcsán gondolatait a tagokkal, majd képes beszámolót tartott a 2011-es eseményekről.

Klimon István alpolgármester megköszönte a KEF vezetőjének és valamennyi civilszervezetnek azt az áldozatos munkát, amit évek, évtizedek óta kifejtenek.

 

 

 

 

 

 

 

Papp Mónika, a miskolci Civil Ház és a Szikra Alapítványvezetője a következőket mondta köszöntőjében:

- Kazincbarcika az önkéntesek aranybányája, itt már hagyománya van az önkéntességnek. Nagyon örülök neki, hogy az itteniek nem szakítottak a több mint 10 éves hagyománnyal és idén ősszel is van, volt Önkéntesek Hete a városban. Az önkéntes munka értékteremtő ereje mit sem kopott az utóbbi időben, s bár a civilek nem várnak elismerést és ellenszolgáltatást a munkájukért, örömmel tölt el, hogy ebben a városban rangja van az önkéntességnek és a városvezetés odafigyel a civilekre – mondta Papp Mónika.

A rendezvényen ezt követően több mint 50 aktívának adtak át köszönő és elismerő oklevelet a civilszférában végzett tevékenységéért.

- IM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában