Helyi közélet

2011.10.25. 12:56

Régi álom valósult meg

Mezőkövesd - Átadták a megépült Piaccsarnokot és a megújult Közösségi Házat és Szent László teret Mezőkövesden.

Mezőkövesd - Átadták a megépült Piaccsarnokot és a megújult Közösségi Házat és Szent László teret Mezőkövesden. Mezőkövesd Város Önkormányzatának „Vonzó és élhető városi környezet kialakítása Mezőkövesden” című, a Magyar Állam és az Európai Unió által támogatott pályázata révén épülhetett meg az idén a Piaccsarnok, valamint kaphatott új külsőt a Közösségi Ház és a Szent László-tér.

Szalagvágások

Október 21-én 10 órai kezdettel a Piaccsarnokban gyűltek össze a meghívottak, ahol a matyó táncot követően dr. Fekete Zoltán polgármester mondott beszédet, amelyben kiemelte, hogy a létesítmény megépítésével, létrehozásával a település régi álma, célja valósult meg. Ezt követően a kivitelezés menetét a Wiktori Kft. munkatársa, Bán Tibor mutatta be. Ezután dr. Berkes László plébános megáldotta és megszentelte az új Piaccsarnokot. Az átadó ceremónia zárásaként dr. Fekete Zoltán polgármester, a Wiktori Kft. képviseletében Farkas Zoltán és Szobonya Sándor, a Mezőkövesdi VG Zrt. vezérigazgatója átvágta a nemzeti színű szalagot.

A program ezt követően 11 órától a Közösségi Háznál folytatódott, ahol Guba Viktória éneke után dr. Fekete Zoltán polgármester mondott köszöntőt, majd pedig a kivitelező cég, az Imola Kft. képviselője ismertette a munkafolyamatokat.

Az átadó beszédek után Dr. Medvegy János plébános megáldotta és megszentelte a megújult létesítményeket. Az ünnepség zárásaként dr. Fekete Zoltán polgármester, Szobonya Sándor vezérigazgató, Kazárné Kalber Nikolett ügyvezető igazgató és a kivitelező cég képviselője átvágta a nemzeti színű szalagot. A szalagátvágás után pedig megtekintették az új külsejű teret és a Közösségi Házat.

-MZs-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában