Helyi közélet

2011.10.06. 14:27

Megújult a Felsőzsolcai Rendőrőrs épülete

Felsőzsolca - Méltó környezeteben dolgozhatnak 16 település biztonságáért.

Felsőzsolca - Méltó környezeteben dolgozhatnak 16 település biztonságáért.A tavalyi nagy árvíz a Felsőzsolcai Rendőrőrs épületét is „lakhatatlanná” tette, ezért az állomány az épület felújításáig, ideiglenesen a korábban átadott alsózsolcai KMB-irodán végezte feladatát. A károk felmérését követően a rendőrőrs épületének teljes felújítását az Auchan áruházlánc vállalta magára.

A felújított, tetőtér-beépítéssel megduplázott alapterületű rendőrőrsöt tegnap délelőtt avatták fel. Az ünnepélyes állománygyűlésen megjelent dr. Hatala József altábornagy, országos rendőrfőkapitány, Demeter Ervin kormánymegbízott, dr. Mengyi Roland B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő is. Hatala József elmondta: az épület emeli a rendőrség tekintélyét, amit helyben az őrs árvíz alatt és azt követően is helyt álló rendőrei alapoztak meg a lakosság megelégedésére végzett munkájukkal. Mengyi Roland azt hangsúlyozta, hogy az állampolgárok szubjektív biztonságérzete megroppant, ezért a megyei önkormányzat a rendőrséggel közösen olyan intézkedési tervet dolgozott ki, ami pontos célkitűzéseket határoz meg, és alkalmas arra, hogy a lakosság biztonságérzetét növelje.

Az ünnepélyes állománygyűlésen Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója, valamint Bernard Guntz expanziós és beruházási igazgató és Csűrös Aliz expanziós igazgató is jelen volt. Dominique Ducoux kifejtette: tavaly még nem dolgozott Magyarországon, csak a sajtóhírekből értesült a megyénket sújtó tragédiáról, majd örömét fejezte ki, hogy cége segíthetett a helyreállítási munkálatokban.

A köszöntő beszédek és a nemzetiszín szalag átvágása után a meghívottak megtekinthették az őrs épületét, amely nem csak az itt szolgálatot teljesítő 37 rendőrnek, hanem a velük együttműködő polgárőrségnek is otthont ad majd.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában