Helyi közélet

2011.10.26. 11:09

Díjátadás és ünnepi emlékezés Putnokon

Putnok - Méltósággal emlékezett Putnok lakossága az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára.

Putnok - Méltósággal emlékezett Putnok lakossága az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára.Október 23-án az Ünnepi Testületi ülés keretén belül adták át a Putnok Városért Plakett kitüntető címet.

A Pro Urbe díj, azaz a Putnok Városért Plakett kitüntető cím, minden évben átadásra kerül. A város egyik legkiemelkedőbb díját, olyan személyek kaphatják, akik jelentős szerepet vállalnak a település és térsége jó hírnevének öregbítésében, valamint elősegítik munkájukkal a város fejlődését.

Hárman

A díjat ez alkalomból Fónagy Istvánné, a Péczeli József ÁMK igazgatója, Tarr Istvánné, a Serényi László Általános iskola igazgató-helyettese, valamint Tamásné Tuza Gabriella ellátási csoportvezető érdemelte ki 2011-ben.

A díjazottak elmondták, hogy munkájukat eddig is nagy odafigyeléssel és ezután is önzetlenül végezik. Mindhárom kitüntetettnél jelentős szerepet játszott a munkatársak, valamint a jó családi háttér segítsége is.

A testületi ülést követően az október 23-i ünnepi eseménysorozat a református templomban istentisztelettel folytatódott, majd ugyancsak a templomban a Serényi Béla Gimnázium diákjai Gloria Victis! - 1956 „Dicsőség a Legyőzötteknek!” című műsorát láthatták az érdeklődők. A rendezvényt követően a templomkertben, az 1956-os kopjafánál ünnepi beszédet mondott Tamás Barnabás polgármester, országgyűlési képviselő, majd a helyi civilszervezetek, pártok megkoszorúzták az emlékművet.

- Tamás István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában