Helyi közélet

2011.10.03. 11:11

Áprilisig kerülgethetjük a betonelemet

Miskolc, Felsőzsolca - A közútkezelő csak áprilisra tervezi a Felsőzsolcára vezető út hídjának a javítását.

Miskolc, Felsőzsolca - A közútkezelő csak áprilisra tervezi a Felsőzsolcára vezető út hídjának a javítását.

Még mindig betonterelőt kell kerülgetniük a Felsőzsolcára vezető úton az autósoknak, mert a tavaly nyári árvíz idején megrongálódott hidat nem állították helyre. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatójától, Szilvai József Attilától kérdeztük, mikor lehet az úton zavartalanul közlekedni. Az igazgató írásban válaszolt kérdésünkre, melyben kitért arra, hogy a tavaly májusi, júniusi árvizek során több mint 2 milliárd forint kár keletkezett a megyei úthálózaton. A forrásokhoz mérten elkezdték a hibák kijavítását, a hibák veszélyessége, és az útszakaszok forgalmassága szerint felállított sorrendet követve.

Hatmillióba kerül majd

– A szóban forgó hídnak a teljes rézsűkúpját megrongálta a víz, elvitte a beton vizsgálólépcsőt, valamint a háttöltésből is kimosott, írja az igazgató. – A rézsűkúp és háttöltés hibái miatt helyeztük ki a beton terelőelemet, hogy megakadályozza a további leromlási folyamatot. Ha a területet nem korlátoznánk le, a forgalom dinamikus hatása tovább rontaná a háttöltés állapotát, amely súlykorlátozáshoz, hosszabb távon az útszakasz lezárásához vezethetne. A hidat folyamatosan vizsgáljuk, állapota nem romlott. A helyreállítás költsége várhatóan 6 millió forint lesz, ha a feltárás során nem találunk súlyosabb hibákat is. Jelenleg az útburkolatok balesetveszélyes hibáinak az elhárítása köti le kapacitásunkat és forrásainkat, a téli időszakban rekonstrukciós munkákat nem tudunk végezni, így ütemezés szerint a híd javítása leghamarabb 2012 áprilisában történhet meg – ígérte levelében az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában