Helyi közélet

2011.09.29. 07:26

Ősszel is nyitva a múzeumok kapuja Miskolcon

Miskolc - Szinte minden napra jut egy izgalmas, őszi program a Miskolci Galériában.

Miskolc - Szinte minden napra jut egy izgalmas, őszi program a Miskolci Galériában.A nehéz gazdasági és pénzügyi helyzet ellenére a Miskolci Galéria munkatársai nem panaszkodnak, mondta Bán András, az intézmény igazgatója a szerdán tartott sajtótájékoztatón, munkájuk és ötleteik révén a galéria az elkövetkezendő hónapokban ugyanolyan gazdag programot kínál a látogatóknak, mint eddig. Erre kiváló alkalmat nyújt a Múzeumok Őszi Fesztiválja, melyet hatodik alkalommal rendez meg az intézmény.

Négy kiállítás

A fesztivál keretében októberben négy kiállítás is nyílik a Rákóczi-házban, és a Nagy Rajzolás elnevezésű programnak köszönhetően a galéria előtti utcaszakaszon színes krétarajzokkal frissítik föl a kopott térköveket az alkotásra vállalkozók október 8-án. A fennállásának 15. évfordulóját ünneplő Színháztörténeti és Színészmúzeumban már elkezdődtek a fesztiválprogramok. Szeptember 21-étől Déli dallamok címmel régi színházi produkciók részesei lehetnek az érdeklődők, októberben pedig két alkalommal a színház művészei várják tárlatvezetésre a vendégeket. Aki pedig szeretne „belekóstolni” a zenébe, annak az október 14-ei Múzeumi menüett című programot ajánlják a rendezők, melynek keretében az Allegra Vonósnégyes hívja zenekóstolásra az ínyenceket.

Mesterkedhetnek

Októberben folytatódnak a galéria múzeumpedagógiai foglalkozásai. A sajtótájékoztatón Éliás István ismertette ezeket a programokat: új helyszínen, a Rákóczi-ház emeleti termében és új formában folytatódik a Kunszt-sorozat. A művészeti pályára készülő fiatalokat a Modellrajz stúdió várja, a képzőművészet iránt érdeklődő gyerekek pedig továbbra is a Mesterkedő foglalkozásain alkothatnak. A múzeumpedagógusoknak két konferenciát rendeznek a galériában októberben és novemberben. A Feledy-ház is benépesül az ősz folyamán. Folytatódnak a Művészeti szabadegyetem műhelybeszélgetései és az ARTTÉR baráti találkozói.

A kortárs képzőművészek kiállító és találkozó helye lesz a jövőben a színészmúzeum Pincegalériája, mely korábban raktárként szolgált, és napokban nyílt meg. Az új kiállítótér ötletgazdája, Urbán Tibor elmondta: hat tematikus kiállítással szeretnének megjelenni az évad folyamán.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában