Helyi közélet

2011.09.28. 14:23

Megnyílt Barcikán az új Városi Piaccsarnok

Kazincbarcika – Kedden délután a sajtó képviselői és a meghívott vendégek, szerdán reggel pedig már az érdeklődő lakosság is birtokba vehette az új kazincbarcikai Városi Piaccsarnokot.

Kazincbarcika – Kedden délután a sajtó képviselői és a meghívott vendégek, szerdán reggel pedig már az érdeklődő lakosság is birtokba vehette az új kazincbarcikai Városi Piaccsarnokot.Elegáns, tágas, korszerű – ezek a jelzők jutnak az eszébe az átlag polgárnak, ha belép az új piaccsarnokba, mely szerdán reggel 6 órakor nyitotta meg kapuit. Már az első napon nagy volt az érdeklődés, őstermelők, zöldségesek árulták portékáikat, s vevő, nézelődő is akadt szép számmal, így - Bodnár György piacvezető szerint - sikeresnek mondható a nyitónap.

A városközpontban található piaccsarnok magánberuházásként valósult meg: még 2008-ban egy 8000 m2-es földterületet értékesített az önkormányzat a vállalkozónak azzal a kitétellel, hogy a már elavult élelmiszerpiac helyén egy hasonló funkciójú beruházást valósít meg. A közel 3000 m2-es csarnok építése 2010 őszén kezdődött meg, s most egy évvel később már birtokba is vehették az árusok és a vevők a 21. századi követelményeket maximálisan kielégítő komplexumot.

A nyitás előtti napon Szitka Péter polgármester és Tóth Gábor cégvezető jelképes szalagátvágással és rendhagyó sajtótalálkozó keretében „indították útjára” a beruházást.

Összhangban

- Az új Városi Piaccsarnok egy Európai Unió által támogatott projektünk részeként, azzal összhangban valósult meg, hiszen a „Városközpont Funkcióbővítő rehabilitációjának” fontos eleme ez a magánberuházás. A fejlesztés reményeink szerint erősíti a gazdasági szférát, a helyi vállalkozókat, foglalkoztatókat, a lakosság kötődését, s olyan egyéb előnyöket is generál, ami a barcikaiak és a kistérségben élők számára pozitív lesz. A csarnok gyönyörű és feledteti azokat a körülményeket, amelyek korábban voltak: nem kell szélben, esőben, hóban, hidegben árulni, vásárolni, biztos vagyok benne, hogy az itt élők hamar meg fogják szeretni – mondta Szitka Péter polgármester az átadás kapcsán.

- Örömmel jöttünk Kazincbarcikára, s nekünk is kihívás ennek a csarnoknak az üzemeltetése - folytatta Tóth Gábor, a beruházó Alfi-Ker. Kft. cégvezetője.

- Egy olyan munka, ami komoly elkötelezettséggel jár, de hiszünk benne és bízunk abban, hogy a barcikaiak helyben, magyar árustól, magyar terméket szeretnének venni, mert ez segíti leginkább a kereskedelmet. Arról nem beszélve, hogy sokkal jobb és finomabb, mint a nem hazai… - mondta mosolyogva Tóth Gábor.

Az akadálymentesített csarnokban 800 m2-es piactér, 68 db. asztal és 20 üzlethelyiség (12 és 46 m2 között) várja a betérőket, kint pedig 56 parkolóhely áll a piacra érkezők rendelkezésére. A szomszédban egy új élelmiszer áruházat is épített a beruházó, a két épület közötti területen pedig nagybani árusítást terveznek. A projekt összértéke megközelíti a 800 millió forintot.

- G. J. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában