Helyi közélet

2011.09.03. 15:51

Jegyzet: Ígéret-adósság csökkentés

<em>Azon túl, hogy épeszű ember bizonytalan körülmények között nem nagyon szeret eladósodni - és a „körülmények” valamint a másik peremfeltétel meglehetősen bizonytalanok voltak az utóbbi időkben -, ha már így alakult az a természetes, ha igyekszünk csökkenteni a lassan elviselhetetlenné váló terhet</em> - <strong>Pap Gyula jegyzete</strong>.

Azon túl, hogy épeszű ember bizonytalan körülmények között nem nagyon szeret eladósodni - és a „körülmények” valamint a másik peremfeltétel meglehetősen bizonytalanok voltak az utóbbi időkben -, ha már így alakult az a természetes, ha igyekszünk csökkenteni a lassan elviselhetetlenné váló terhet - Pap Gyula jegyzete.

Ott van még az a jól ismert levezetés arról, hogy milyen típusú államadósság "ártalmas"és melyik, amelyet még 200 százalékon is mosolyogva visel egy pörgősebb gazdaság, de a rossz hír az, hogy nekünk nem olyanjaink vannak. Csak erre helyezni a hangsúlyt, mindenáron - a közember számára felfoghatatlan jelentőségű - néhány tizedszázalékos lefaragás számmisztikáját erőltetni, nem feltétlenül vezet jóra az elemzői ”álmoskönyvek” szerint. Főként akkor nem, ha az egyéb ígéret halmaz kielégítése erősen várat magára. Közelében sincs a munkahelyek számának növekedése a tervezettnek - mert azt ugye nem vesszük ide, ha egy nyolcórásból lesz két négyórás -, megszorításnak semmiképpen nem nevezhető durva spórolás az oktatáson, kultúrán, a gazdasági motor beindulásának súlyos késlekedése - csak néhányat említve.

Jó arányt tartva az állam- és az ígéret-adósság csökkentésénél persze nem jön el rögtön a Kánaán, de nem is maradunk az Ígéretek-földje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában