Helyi közélet

2011.09.06. 09:11

Idén is találkoztak a Keresztúr nevű települések

Bodrogkeresztúr - 2011. augusztus 25-én bodrogkeresztúri delegáció indult a Keresztúr Nevű Települések XII. Nemzetközi Találkozójára, amelyet az idén Rákoskeresztúrban szervezték meg.

Bodrogkeresztúr - 2011. augusztus 25-én bodrogkeresztúri delegáció indult a Keresztúr Nevű Települések XII. Nemzetközi Találkozójára, amelyet az idén Rákoskeresztúrban szervezték meg.A találkozóra Magyarországról és a határainkon túlról huszonnégy Keresztúr nevű település, több mint 1000 vendég érkezett a XVII. kerületbe, mely harmadszor adott otthont az rendezvénynek.

A nyitónapon közel száz határon túli magyar tette le állampolgársági esküjét.

Az érdeklődőket a kulturális bemutatók, különböző előadások, színpadi produkciók, fergeteges koncertek, és egyéb érdekes programok várták. A bodrogkeresztúri Nyugdíjas Klub tánccsoportja is színvonalas műsorral szórakoztatta a közönséget az esemény első napján.

A Keresztúr nevű települések XII. nemzetközi találkozója vasárnap, a rákoskeresztúri evangélikus templomban tartott ökumenikus istentisztelettel ért véget.

A legközelebbi találkozó legközelebb 2012-ben lesz Sajókeresztúron.

- K. R.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában