Helyi közélet

2011.09.27. 18:25

Hatalmas segítség - kis aprópénz

Borsod-Abaúj-Zemplén - Vajon miként fogadták az érintett önkormányzatok a vis maior támogatást?

Borsod-Abaúj-Zemplén - Vajon miként fogadták az érintett önkormányzatok a vis maior támogatást?Újabb vis maior támogatásokról döntött dr. Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn. A megyénkbeli legnagyobb, illetve legkisebb összeget kapó település polgármesterét kérdeztük.

- Bár valamivel többet kértünk, 7,7 millió forintot, az 5 millió 625 ezer is hatalmas segítség, nagy az örömünk - mondta Sály polgármestere. – A munkálatokhoz nem is foghattunk hozzá, amíg nem tudhattuk, lesz-e pénz rá. A helyreállítás költsége annyi, amennyire pályáztunk, azaz 7,7 millió, úgyhogy a különbözetet elő kell teremtenünk, mozgósítanunk kell a tartalékot, össze kell kaparni a rávalót, hiszen 4 család földcsuszamlás miatt veszélybe került házát meg kell mentenünk.

A polgármester elmondta: a falunak saját bevétele nincs (sosem volt, még a tanácsi időkben sem), így kölcsönért nem is folyamodhat.

– Ahogy mondani szokás, ha a kutya kovászba ugrik, akkor is előteremtjük a rávalót, hamarosan összeül a képviselő-testület, s megvizsgáljuk az átcsoportosítások lehetőségét - összegezte.

– Kis aprópénzt, 162 ezer forintot kaptunk, kevesebbet, mint amennyit igényeltünk, s mint amennyit anno valójában ráfordítottunk a védekezésre - reagált a döntésre Kelemen József, Radostyán polgármestere. Szerencsére nem volt nagyobb káresemény, a 20 ezer forintot betudjuk az önrészbe.

ÉM-SzK


További támogatások:

Borsodszentgyörgy (út, híd, komp) 783 000 Ft

Sajókápolna (védekezés, út, híd komp) 1 264 000 Ft

Sajólászlófalva (védekezés) 290 000 Ft


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában