Helyi közélet

2011.09.22. 16:30

Gázrobbanás Miskolcon: Elhunyt az egyik megégett szerelő

Miskolc - Csütörtök reggelre virradóra belehalt sérüléseibe a múlt csütörtöki gázlobbanás egyik áldozata – tájékoztatta portálunkat Filéné Simon Ibolya, a megyei kórház sajtóreferense.

Miskolc - Csütörtök reggelre virradóra belehalt sérüléseibe a múlt csütörtöki gázlobbanás egyik áldozata – tájékoztatta portálunkat Filéné Simon Ibolya, a megyei kórház sajtóreferense.Ahogy arról korábban már többször részletesen beszámoltunk, az elmúlt héten, csütörtökön reggel egy előre tervezett rekonstrukciós munka során megsérült Miskolc belvárosában egy harminc centiméter átmérőjű gázvezeték, és a kiömlő gáz belobban. Eközben a munkagödörben tartózkodó két szerelő – egy 51 éves szendrői és egy 55 éves szikszói férfi – súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, egyikőjük testfelülete hetven, társa ötven százalékban égett meg. Az elmúlt egy hétben a megyei kórházban mesterséges kómában tartották a sérülteket, és számos műtétet hajtottak végre rajtuk.

A súlyosabban sérült, fiatalabb férfi a gondos ápolás ellenére csütörtökre virradóan elhunyt, társán tegnap újabb műtétet hajtottak végre.

ÉM-SZP


Dr. Kriza Ákos részvétnyilvánítása

Megrendüléssel értesültem a mai napon arról, hogy a Miskolc belvárosában történt gázrobbanás egyik sérültje mára virradóra elhunyt.Őszinte együttérzésünket szeretnénk kifejezni a gyászoló családnak az Őket ért fájdalmas, tragikus veszteség miatt. Az élet megmentéséért harcoló emberi tudás, az orvosi erőfeszítés, a nagyfokú igyekezet és szakértelem sajnos nem volt elégséges ahhoz, hogy megmentsék gázrobbanás egyik sérültjét.

Az emberi élet elvesztése pótolhatatlan. A pótolhatatlan felett érzett fájdalomban csak osztozni tudunk. Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala minden segítséget megad a gyászoló családnak.

- Dr. Kriza Ákos Miskolc polgármestere -


Előzmények:

Miskolc, 2011. szeptember 22., csütörtök (MTI) – Csütörtökre virradóra meghalt az egyik munkás, aki Miskolc belvárosában, a Városház téren történt gázlobbanás következtében égett meg – tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház az MTI-t.

Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház tájékoztatása szerint a szeptember 15-én a Miskolc belvárosában történt gázrobbanás – a legnagyobb testfelületén égett – súlyos életveszélyes sérültje mára virradóra elhunyt.

Miskolc – „Némi óvatos reményre okot ad az állapotuk”, mondta dr. Csiba Gábor, a megyei kórház főigazgató főorvosa, amikor arról kérdeztük: hogy van az a két férfi, akit a múlt héten csütörtökön súlyos, életveszélyes állapotban szállítottak a kórházba a mentők, miután szerelés közben belobbant körülöttük a kiömlő gáz.

Miskolc – Elsődleges cél a sérült csőszakasz kicserélése.

Csaknem ugyanott történt a robbanás, ahol 1984-ben. Akkor egy áldozata volt a tragédiának.

Miskolc (MTI) – Stabil, de változatlanul életveszélyes az állapota annak a két férfinak, aki csütörtökön sérült meg Miskolcon, a Városház téren, miután munka közben belobbant egy gázvezeték.

Miskolc – Mennyire naprakész Miskolc közműtérképe? – a gázlobbanás kapcsán ez a kérdés is felmerült.

Miskolc  – A rendőrség is vizsgálja a csütörtöki gázlobbanás okait, körülményeit – adtuk hírül pénteken az Észak-Magyarországban.

Miskolc – A kézzel fogható kárt a biztosító téríti meg, a forgalomkiesést az üzlettulajdonosok állják.

Miskolc – A belvárosi gázlobbanás két borsodi sérültjét géppel lélegeztetik és mesterséges kómában tartják.

Miskolc – Szeptember 15-én délelőtt Miskolc belvárosában gázrobbanás történt, melyben két munkás életveszélyesen megsérült. A rendőrség büntetőeljárást indított az eset körülményeinek tisztázására.

Miskolc – A belvárosi gázrobbanás többeket is a helyszínen ért: volt, aki a boltból igyekezett haza, és volt olyan is, aki éppen dolgozott a detonáció idején.

Mostanában divat a rendőröket, tűzoltókat, katonákat azért köpködni, mert a nemzetgazdaság és a nyugdíjkassza stabilitását veszélyeztető módon van pofájuk negyven évesen nyugdíjba menni. Szendrei Péter jegyzete.

Miskolc – Két ember életveszélyesen megsérült, amikor lángok csaptak fel egy munkagödörből Miskolc belvárosában.

Miskolc – A katasztrófavédelem, a tűzoltóság, a rendőrség, a mentők és a közterület-felügyelet bebizonyította, hogy összehangolt munkával képes a krízishelyzeteket kezelni – mondta Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a gázszivárgás megszüntetését követő sajtótájékoztatón, ahová a megyei kórházból érkezett.

Miskolc – Három órán át égett a sérült vezetékszakaszból ömlő gáz.

Miskolc – A Miskolci Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság mindhárom egysége kinn volt a Városház téren, egy-egy fecskendővel dolgoztak, a vízutánpótlásról a saját tartálykocsijukon kívül a kazincbarcikai tűzoltóktól kapott vízszállító is gondoskodott – tudtuk meg Bódi Zoltántól, a tűzoltóság szóvivőjétől. A vízszállítókra azért volt szükség, mert a belvárosban annak ellenére ingadozó volt a víznyomás, hogy a tűzoltók két gerincvezetékre is rácsatlakoztak.

Miskolc – Száraz Gábor, a Tigáz Zrt. sajtósa arról tájékoztatta az Észak-Magyarországot, hogy egyelőre nem tudni, mi okozta csütörtökön délelőtti balesetet, aminek pontos okát egy későbbi, alapos vizsgálatnak kell majd feltárnia. A Tigáz és alvállalkozójának egy-egy munkatársa előre ütemezett rekonstrukciós munkálatokat hajtott végre a munkagödörben, amikor a szivárgó gáz eddig ismeretlen okból belobbant.

Miskolc – Gázrobbanás történt Miskolcon a Városház téren csütörtökön délelőtt. Helyszíni tudósításunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában