Helyi közélet

2011.09.28. 18:00

Abaúj: Egészségesen élnek, egészségesek lesznek

Abaúj - Életmódtábort és úszásoktatás szerveznek a gyerekeknek az Abaúj-Hegyközi kistérségben.

Abaúj - Életmódtábort és úszásoktatás szerveznek a gyerekeknek az Abaúj-Hegyközi kistérségben. Tanévenként 395 óvodás gyermek és alsó tagozatos tanuló vesz részt a kéthetes úszásoktatáson az Abaúj-Hegyközi kistérségben. Ez a kistérség az ország egyik leghátrányosabb helyzetű kistérsége, ahol a szülők gyermekeik részére anyagi források hiányában nem tudják biztosítani a táborozáshoz és úszásoktatáshoz szükséges feltételeket, mondta az Észak-Magyarországnak Bodnárné Király Erzsébet közoktatási szakreferens. A kistérségi társulási tanács és munkaszervezet a leghátrányosabb helyzetű kistérségek részére elkülönített uniós forrásra benyújtott pályázatból két tanéven át tudja biztosítani a táborban és az úszásoktatáson való részvételt.

Minden, ami egészség

Tanévenként ötnapos táborban, két turnusban 213 gyermek vehet részt ingyenesen. A szállítás, szállás és étkezés költségét, valamint az egészséges életmóddal kapcsolatos interaktív foglalkozások személyi és tárgyi feltételeit egyaránt a pályázati forrás fedezi. Az interaktív foglalkozások keretében a gyermekek elkészíthetik a saját egészségtervüket, fogápolással, egészséges táplálkozással, elsősegélynyújtással, gerinc és gyógytornával, szenvedélyekkel kapcsolatos előadásokat hallgathatnak, gyakorlati feladatokat oldanak meg orvosok, védőnők, egészségügyi szakértő, mentő-szakápoló irányításával.

A projekt másik jelentős eleme az úszásoktatás, melynek színhelye a gönci Thermárium Városi Uszoda.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában