Helyi közélet

2011.08.30. 07:32

Sulikezdés tiltakozással

Miskolc - Miskolcon nem indul jól a tanév. Demonstrációra készülnek a pedagógusok.

Miskolc - Miskolcon nem indul jól a tanév. Demonstrációra készülnek a pedagógusok.Szeptember 1-jén Miskolcon nem csak tanévnyitóra készülnek a pedagógusok, hanem demonstrációra is. Az ellen tiltakoznak, hogy az önkormányzati fenntartású oktatási-nevelési intézményeknek újabb milliókat kell megspórolniuk a város költségvetésének kétmilliárdos zárolása miatt.

Az elvonások elbocsátásokat, tömeges részmunkaidős foglalkoztatást, a béren kívüli juttatások, a pótlékok, helyettesítési és túlóradíjak kifizetésének megszüntetését vonhatja maga után az érdekvédők szerint. A demonstrációt kezdeményező Pedagógusok Szakszervezete, a hozzájuk csatlakozó Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, valamint a Zenepedagógusok B.-A.-Z. Megyei Szakszervezete már márciusban sztrájkbizottságot alakított (akkor a béren kívüli juttatások tervezett elvonása miatt), most pedig kiegészítették követéléseiket. Hétfőn levelet fogalmaztak Miskolc polgármesterének, dr. Kriza Ákosnak, melyben az érdekegyeztető tanács haladéktalan összehívását követelik. Ha ez nem történik meg, demonstrációra hívják a pedagógusokat.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában