Helyi közélet

2011.08.23. 11:10

Rendőrségi felvilágosító előadás a templomban Putnokon

Putnok - Görömbei Zoltán rendőr alezredes tartott előadást a putnoki katolikus templomban.

Putnok - Görömbei Zoltán rendőr alezredes tartott előadást a putnoki katolikus templomban.Az őrsparancsnok a szokásos vasárnapi misét követően tartott részletes tájékoztatót a híveknek a bűnmegelőzésről a templomban. A jól felépített, minden lehetséges esetre kitérő előadásában kiemelte a megelőzést. A parancsnok az általános tájékoztatót követően, témákra bontva ismertette a trükkös tolvajok, betörők, csalók módszereit, melynek célirányos központjai általában az egyedül élő emberek, és az idősebb korosztály lakása. Beszédében kiemelte az álgáz és villanyóra leolvasókat, valamint a hamis húszezer forintosokkal manipulálókat, pénzváltókat, de részletesen elmondta, hogy mire kell vigyázni az üres lakások sérelmére elkövetett betöréses lopásoknál, és mi a teendő az agresszív rablókkal, tolvajokkal szemben.

Alkalom szüli a tolvajt

Ezért fontos a megelőzés és az összefogás. Idegeneket, semmi esetre se engedjünk be a lakásunkba. Célszerű az elektromos ajtóék használata, valamint a mozgásérzékelő lámpák beszerzése és alkalmazása, melyeket riasztóval is lehet kombinálni. Betörés esetén a helyszínt, semmi estre sem változtassuk meg, hanem azonnal értesítsük a rendőrséget. Amennyiben láttuk az esetet, úgy próbáljunk részletes személyleírást adni az elkövetőről, mondta el, továbbá a parancsnok.

Az előadás végén nagyon sok kérdést intéztek még Görömbei Zoltán rendőr alezredes felé, aki minden kérdést feltevőnek megfelelő választ adott. Mi is megkérdeztük a résztvevőket, akik elmondták, hogy nagyon hasznos és tanulságos volt az előadás, és kielégítő választ kaptak a parancsnoktól, kérdéseikre.

Az őrparancsnok portálunk kérésére elmondta, hogy Putnokon közel negyven fővel működik a polgárőrség, mely a rendőrséggel karöltve gyalogosan és autóval is járőrözik Putnokon, valamint a rendőrőrshöz tartozó településeken. Az előadást megelőző hetekben, napokban, minden egyedül élő idősembert felkerestek már, és személyesen is elbeszélgettek velük, valamint felhívták figyelmüket a lehetséges veszélyforrásokra és arra, hogyan védekezzenek.

- T. I. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában