Helyi közélet

2011.08.22. 18:26

Orvostanhallgatók a kórházban

Borsod-Abaúj-Zemlén - Oktatási együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és a Megyei Kórház.

Borsod-Abaúj-Zemlén - Oktatási együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és a Megyei Kórház.

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának orvostanhallgatói a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban tölthetik nyári szakmai és évközi gyakorlataikat, a gyógyszerészhallgatók pedig az államvizsga gyakorlatukat a két intézmény vezetője által hétfőn aláírt együttműködési megállapodás alapján. Az egyetemi centrum figyelemmel kíséri a kórház betegellátási és tudományos tevékenységét is, vállalja a kórház fiatal orvosainak PhD képzését, közös pályázatokkal, projektekkel, s többek között könyvtár, távoktatás, informatikai rendszerek, eszközök rendelkezésére bocsátásával támogatja az együttműködést. Ugyanakkor a kórház részt vesz az orvos, gyógyszerész, fogorvos graduális egyetemi gyakorlati képzésben (a későbbiekben az angol nyelvű képzésben), valamint a szakorvos, szakfogorvos, szakgyógyszerész posztgraduális képzésben. Az egyetem a gyakorlatukat töltő hallgatók után költség-hozzájárulást fizet. A szerződés három évre szól, ám sikeres akkreditáció esetén az időtartam hosszabbítható.

Kölcsönös előnyök

„A megállapodás lehetővé teszi, hogy a két intézmény szorosan ellenőrzött szakmai protokollok mentén, akkreditált keretek között biztosíthassa a nemzetközi színvonalnak megfelelő szakemberképzést, továbbképzést és utánpótlást, ugyanakkor a versenyképes szakmai és tudományos együttműködést is folytathassanak”, fogalmazott dr. Paragh György egyetemi tanár, centrumelnök.

„A közös projektek, pályázatok révén elnyerhető források hozzájárulnak a kiegyensúlyozott betegellátás érdekében a folyamatos fejlődéshez, fejlesztésekhez, az Orvos- és Egészségtudományi Centrum, illetve a kórház munkahelyteremtő és munkaerő-megtartó képességéhez” - hangsúlyozta dr. Csiba Gábor főigazgató főorvos.

ÉM-SzK

Kapcsolódó cikkek:

Debrecen - Oktatási együttműködési megállapodást írtak alá a Debreceni Egyetem Orvos -és Egészségtudományi Centrum és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház vezetői, melynek köszönhetően, az orvostanhallgatók nyári szakmai és évközi gyakorlataikat, a gyógyszerészhallgatók pedig az államvizsga gyakorlatukat tölthetik a miskolci intézményben. 

Debrecen (MTI) - A gyermekgyógyászat az egyik kiemelt terület, amelyen mélyíti kapcsolatait a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházzal, amely újabb három évre megszerezte oktatókórházi akkreditációját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában