Helyi közélet

2011.08.16. 06:26

Nézőpont: Pofonegyszerűen

<em>Hogyan legyünk udvariasak? Erre gyúrtak a tömegközlekedés volánforgatói egy alaposan megszerkesztett tréningen.</em> <strong>Szántó Rita jegyzete.</strong>

Hogyan legyünk udvariasak? Erre gyúrtak a tömegközlekedés volánforgatói egy alaposan megszerkesztett tréningen. Szántó Rita jegyzete.

A buszvezetők – legyünk őszinték - mindannyian ismerik a pofonegyszerű viselkedési szabályokat. Legyenek figyelmesek, induláskor alaposan győződjenek meg az utasok biztonságban le- vagy felszállásáról. Ha lehet, ne csukják őket az ajtó közé. Ne futassák az utast a megállókban, legyenek türelmesek velük, és ha tehetik, mondják be a következő állomások nevét és figyelmeztessék őket az átszálló helyekre. Igazából mindezt egy jól nevelt buszpilóta már egyszerű utasként is elsajátította.

Egy vérbeli buszvezető, akire minden nap több ezer utas bízza az életét, aligha kételkedik egy ilyen tréning fontosságában, sikerében. Ám bizonyára azt se bánnák, ha mi, mezei utazók, jegyesek és bérletesek is kapnánk valami eligazítást. Arról, hogy miként viselkedjünk a buszon és a villamoson. Hogy milyen formában vegyük igénybe ezt a fizetős közszolgáltatást. Például ne szabdaljuk, vágjuk össze az ülőhelyeket. Ha kell adjuk át a helyünket. Tanuljuk meg, nem illő, hanem kötelező a jegyváltás mindenki számára. A vezetőt, az ellenőrt inzultálni, verni, rugdosni, pofozni, bántani nem szabad. Akár egy ilyen közös tréninget is tarthatnának. Pofozkodás nélkül, pofonegyszerűen.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában