Helyi közélet

2011.08.10. 18:29

Kerékpárút: jó, ha kaszkadőrök vagyunk

Miskolc - Bringára pattantunk, és végig gurultunk az épülő (felfestett?) új miskolci kerékpárút Tiszai pályaudvar - Városház tér közötti szakaszán. Változatos útminőség, egy kis szlalom, zebrák, autók, villamosok és tömény izgalom. Az első kör!

Miskolc - Bringára pattantunk, és végig gurultunk az épülő (felfestett?) új miskolci kerékpárút Tiszai pályaudvar - Városház tér közötti szakaszán. Változatos útminőség, egy kis szlalom, zebrák, autók, villamosok és tömény izgalom. Az első kör!Minden előítélet nélkül mentünk le a starthoz, a Kandó Kálmán térre, azonban pozitív kisugárzásunk mindössze néhány méteren át tartott. A nemrégiben megépített - a patakparton tényleg épített, nem csak festett - kerékpárút elejétől néhány 10 méterre ugyanis egy munkagép állta el az utat. Takarították a Szinva patak medrét. Amíg találtunk egy egérutat, számba vehettük, hogy a nehéz gép lánctalpai mennyire tesznek jót az aszfaltnak. Tovább a vasúti aluljáró felé. Semmi extra, az út menti bozótos meg van ritkítva, és a Hadirokkantak utca felé vezető átjáró is tűrhető állapotban. Aztán jön egy murvás rész a Soltész Nagy Kálmán utcáig, majd tovább haladhatunk a felfestéseket követve egészen a Szinvaparkig, ahol ismét felvisz az út a járdára (a körforgalomnál).

Egy kis tingli-tangli

A szép emlékű Mese cukrászda mögött egy kis piros szigeten menekülhetünk át az autók elől - itt ugyancsak új utat építettek a bringásoknak - , majd a teret átvágva tekerhetünk az Arany János utca felé. Míg nem megy feledésbe! Öveket bekapcsolni, ugyanis egyre több kaszkadőr (miközben mi már régen annak érezhetjük magunkat) tűnik fel majd a belvárosban haladva, akik - hogy is fogalmazzunk - tesznek rá, hogy például a kerékpárút közepén végzi a kedvenc kutyuska a dolgát. Az Arany János utcán, mivel szemben haladunk a forgalommal az egyirányú utcában, leginkább a parkoló autókra érdemes figyelni! A Szinvateraszt elhagyva, a Kandia utcára érünk, ahol nem sokkal később trükkösen jön egy balos. Igen, a Művészetek Házánál át kell kerekeznünk a másik oldalra, majd a Herman Ottó Múzeum mögött ismét át a másik oldalra. Ezután - az Erzsébet tér új hídjánál - megint balra visznek a jelzések, s egy kis tingli-tangli után máris a Városház téren vagyunk. Ott már nem "csak" a gyalogosokra, és az autókra kell odafigyelni, hanem a villamosforgalomra is.

A Kis-Hunyad - Palóczy utcák kereszteződése után a Dózsa György utcára érünk, majd... Majd nem megyünk tovább a Vologda-Fazekas közepéről, mert nem találunk jelzéseket és táblákat, így utunk második(?) etapját későbbre halasztjuk.

(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában