Helyi közélet

2011.08.03. 19:08

Gigaparadicsom: pontosan 1 kiló és 80 deka

Miskolc -  Pontosan 1 kiló és 80 deka a tömege, annak gigaparadicsomnak, amit büszke termesztője Kozma József hozott be szerkesztőségünkbe.

Miskolc -  Pontosan 1 kiló és 80 deka a tömege, annak gigaparadicsomnak, amit büszke termesztője Kozma József hozott be szerkesztőségünkbe. A különleges zöldségnek hasonlóan termetes társai is vannak, a 60-80 dekás darabok szintén a perecesi őstermelő kiskertjében látták meg a napvilágot. A gondos gazda a titkot is megosztotta velünk: a talaj megfelelő előkészítése, 15 cm mély árok húzása után 8-10 mélyen kell elültetni a plántákat. Mindemellett locsolás előtt mindig meg kell kapálni a növényt, és akkor is illik permetezni, ha semmi jele nincsen a kártevőknek. Kozma József azt is elárulta, amilyen nagy, annyira finom is a vérpiros belsejű termés. Hozzátette: úgy tűnik a természet nem elégszik meg a mostani rekorddal, már érőben van egy a mostaninál is nagyobb paradicsom.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában