Helyi közélet

2011.08.18. 07:29

Európa egyik vezető gépgyártója jön Miskolcra

Miskolc - <a href="http://www.boon.hu/miskolc/finn-befekteto-miskolcon/1762209">Korábban is írtunk róla</a>: egy finn cég települ le, legkevesebb 400 új munkahelyet létrehozva Miskolcon. A beruházásról az elmúlt közgyűlésen, zárt ülésen tárgyaltak.

Miskolc - Korábban is írtunk róla: egy finn cég települ le, legkevesebb 400 új munkahelyet létrehozva Miskolcon. A beruházásról az elmúlt közgyűlésen, zárt ülésen tárgyaltak. Európa egyik vezető gépgyártó cégéről van szó - tudtuk meg Dobos Tímeától, a városháza szóvivőjétől.

- A vállalat magasépítéshez szükséges eszközöket gyárt. Jelenleg négy gyáruk van a világon: kettő Európában, egy az Egyesült Államokban, egy pedig Kínában. Titoktartási fogadalmat tettünk, éppen ezért csak néhány konkrétumot tudunk elmondani. Hét ország 65 városa közül választották Miskolcot. Huszonnégy hektárt vásároltak meg a Mechatronikai Parkban. Ez egy megbízható, a világpiacon jelenlévő cég – válaszolta a cég nevét firtató kérdésünkre a szóvivő, hozzátéve: hamarosan részletes tájékoztatót tartanak az új beruházásról.

ÉM-PGY


Előzmény:

Miskolc - Több száz munkahelyet teremthet a megyeszékhelyen letelepedő gépgyártó cég.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában