Helyi közélet

2011.07.14. 09:35

Nyomravezetői díj a kurityáni rablók felkutatására

A közelmúltban Kurityánból érkezett telefonon bejelentés, miszerint az éjszakai órákban egy idős férfit saját lakásában többen bántalmaztak és kiraboltak.

A közelmúltban Kurityánból érkezett telefonon bejelentés, miszerint az éjszakai órákban egy idős férfit saját lakásában többen bántalmaztak és kiraboltak.

A rendelkezésre álló információk szerint az egyik kurityáni lakóházba július 5-én, éjszaka négy ismeretlen elkövető behatolt. A 73 éves egyedül élő férfi felébredt a zajra, átment a másik helységbe, ahol négy maszkot viselő alak, elemlámpák fényénél éppen kutatott. Az idős férfit azonnal ütlegelni kezdték és pénzt követeltek tőle. A földre került sértettet hamarosan magára hagyták, aki a szomszédja segítségét kérte. Az idős férfi a bántalmazás során 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a rablók jelentős mennyiségű készpénzt tulajdonítottak el a lakásból. Az ügyben a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Rudabányai Rendőrőrse csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyek kilétének megállapítását vagy elfogását közvetlenül elősegítő részére 200 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

A Rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekménnyel, annak elkövetőivel kapcsolatban információval tud szolgálni megteheti személyesen a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Rudabányai Rendőrőrsén (Rudabánya, Ady Endre u. 6. ), vagy telefonon a 48/353-150-es számon, illetve bejelentés tehető az ingyenes 107-es, 112-es segélykérő számokon is.

A rendőrség a díjkitűzés visszavonásának jogát fenntartja, a bejelentő személyét bizalmasan kezeli!

- B-A-Z.MRFK. Kommunikációs Iroda -



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában