Helyi közélet

2011.07.12. 10:25

Nyáron is kapnak meleg ételt a legrászorultabb gyerekek

Szerencs - Megújult rendszerben, a vidékfejlesztési célokat is szem előtt tartva fordít több mint kétmilliárd forintot nyári gyermekétkeztetésekre a Kormány, melyből megyénkbe több mint 522 millió forint jut.

Szerencs - Megújult rendszerben, a vidékfejlesztési célokat is szem előtt tartva fordít több mint kétmilliárd forintot nyári gyermekétkeztetésekre a Kormány, melyből megyénkbe több mint 522 millió forint jut.E pénzből június 16. és augusztus 31. között összesen 140 ezer - megyénkben csaknem 27 ezer - rászoruló gyermek kap napi egyszeri meleg ételt, ami 10 ezerrel több, mint 2010-ben. A keretösszegre a települési önkormányzatok három kategóriában - leghátrányosabb helyzetű, hátrányos helyzetű és átlagos helyzetű települések - pályázhattak, és a kategóriájuknak megfelelően önerővel is hozzá kellett járulniuk a programhoz. Előnyben részesültek azok a pályázó települések, amelyek vállalták, hogy a helyi termelőktől szerzik be az élelmiszer alapanyagokat.

A települési önkormányzatok részére szociális nyári gyermekétkeztetés céljából 2011. évben nyújtott támogatás igénylésének, folyósításának és elszámolásának részletes szabályairól szóló 16/2011. (IV.29.) NEFMI rendelet alapján a települési önkormányzatok támogatást igényelhetnek az állami költségvet ésből.

A támogatás feltétele, hogy az önkormányzat 2011. június 16-tól 2011. augusztus 31-ig terjedő időszakban legalább 45, legfeljebb 55 munkanapon keresztül biztosítsa a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek étkeztetését napi egyszeri melegétkeztetés formájában.

Szerencsen

Szerencsen a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek száma 542 fő. A rendelet értelmében legfeljebb a rászoruló gyermekek 50 százaléka után igényelhető támogatás, ez maximum 271 fő. Az igényelhető támogatás egy főre jutó napi összege 370 Ft. Egy gyermek legalább 45 munkanapon keresztül történő étkeztetése 16.650 Ft.

A 2010. évben szociális nyári gyermekétkeztetésben részesülő gyermekek száma 156 fő volt, így az önkormányzat előzetes felmérései szerint ez évben is hasonló a legrászorultabb gyermekek száma, akik igénybe is kívánják venni a természetben történő támogatási formát. Az előző évben étkeztetett gyermeklétszámot megcélozva (150 fő) az elnyert támogatás 1.248.750 Ft, melyhez az önkormányzat szintén 1.248.750 Ft-ot biztosít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában