Helyi közélet

2011.07.16. 18:01

Macskasztori: az érem másik oldala

Miskolc - A közöltekkel, illetve a macskaüggyel kapcsolatosan a Miskolci Semmelweis Egészségügyi Központot működtető Misek Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját is megkerestük szombaton. Dr. Tóth László elmondta: a kérdést az állatvédelmi törvény maximális betartásával oldották meg, többek között az állatvédők képviselője és egy jogász részévtelével.

Miskolc - A közöltekkel, illetve a macskaüggyel kapcsolatosan a Miskolci Semmelweis Egészségügyi Központot működtető Misek Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját is megkerestük szombaton. Dr. Tóth László elmondta: a kérdést az állatvédelmi törvény maximális betartásával oldották meg, többek között az állatvédők képviselője és egy jogász részévtelével. A történtekről fotókkal dokumentált jegyzőkönyv készült, amelyet a hétvégét követő első munkanapon szívesen megmutat - szóbeli kiegészítés mellett - az Észak-Magyarország munkatársának.

– Ha pedig az, aki névtelenül azt állította, hogy a kórházvezetésnek szándékában áll(t) az ott tanyázó, gazdátlan macskákat befalazni, névvel és címmel felvállalja e kijelentését, megtesszük a szükséges jogi lépéseket - bocsátotta előre az igazgató. Kérésünkre annyit még megelőlegezett hétfőig: "a macskák jelenléte a kórházakban korántsem világszerte általános, viszont a macskák ivartalanítva is komoly veszélyforrást jelentenek, e tekintetben sem esik azonos kategóriába egy vegyi üzemmel."

- ÉM-SzK -


Miskolc - Ma jár le az ultimátum a Semmelweisben. "Ha hétfő délelőtt 10 órakor macskát találnak a kórház területén, akkor azokat minden eszközzel eltüntetik!" – így szólt az ultimátum, amelyet a Semmelweis Kórház vezetősége közölt pénteken a kórház parkjában élő kóbor macskákat etető és gondozó lelkes állatbarátokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában