Helyi közélet

2011.07.28. 19:18

Javuló helyzetkép a szolgáltatásban

Miskolc - A csúzda, légvár, vízi foci biztonsági megfelelőségi bizonyítványa mindössze egy helyen volt hiányos. 

Miskolc - A csúzda, légvár, vízi foci biztonsági megfelelőségi bizonyítványa mindössze egy helyen volt hiányos.  Még messze az összegzés, de a részeredményekben, javuló mutatókról lehet beszámolni - mondta Dr. Sasvári Zoltán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének mb. felügyelőségvezetője. Arról érdeklődtünk elsősorban mire terjednek ki és hol tartanak a nyári fogyasztóvédelmi ellenőrzések.

Az idegenforgalmi szezonban a frekventált vendéglátó- és szórakozóhelyeket, a strandokat ellenőrizzük – ismertette. A különféle mutatványos berendezések, csúzda, légvár, vízi foci biztonsági megfelelőségi bizonyítványa mindössze egy helyen volt hiányos az ellenőrzött a megyében ellenőrzött öt településen.

A felfújható vízi játékok közül 23 félét ellenőriztek 4 típus volt kifogásolható, ezekről többek között hiányzott a „Csak sekély vízben, szülői felügyelettel használható” felirat. A mintegy 50 ellenőrzött vendéglátóhely esetében is javulásról számolt be a szakember - több mint fele teljesen szabályosan működött. A hibák között szerepelt az árfeltüntetési szabálytalanság, nyugtaadás elmulasztása, a dohányzó - nem dohányzó helyek elkülönítésének hiánya. A próbavásárlásoknál a többlet számlázás, a szűkmérés voltak a jellemző szabálytalanságok – foglalta össze.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában