Helyi közélet

2011.07.09. 16:15

Ismét Zoo-napközi

;Miskolc - A vakáció kezdetével beindult a Zoo-napközi is a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban.

;Miskolc - A vakáció kezdetével beindult a Zoo-napközi is a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban.

Az iskoláskorú gyerekek kis csoportokban, tematikusan járják végig a teljes vadaparkot az állatkert munkatársaival, sok érdekes dolgot megtanulva az élővilágról és a természetről. Külön ismerkednek a ragadozó emlősökkel és madarakkal, a háziállatokkal és a lovaglás rejtelmeivel, az alig ismert hazai patásfajokkal, és nem utolsó sorban a jogatalanul „csúszómászoknak” is csúfolt hüllők, kétéltűek, halak és rovarok csoportjával.  Természetesen a főemlősök sem maradnak ki a sorból, hiszen az Afrika-ház és a Trópusi-ház még az esős időben is kiváló helyszín az állatokkal való ismerkedésre.

A Zoo-napközi során a gyerekek az állatkert kulisszatitkaiba is bepillantást nyernek. A Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesülete szervezésében egészen augusztus végéig indulnak az egy- és kéthetes turnusok, Bükki Zoo-napközi elnevezéssel. Akik még nem biztosak gyermekük nyári programjában, érdemes ellátogatni a www.bukkikalandoo.hu weboldalra, illetve a táborokra történő jelentkezéssel kapcsolatban érdeklődni lehet a 20/347-3587 telefonszámon Makár Mariettánál, vagy a 70/236-8362 telefonszámon Makár Richárdnál.

Szabados Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában