Helyi közélet

2011.07.12. 21:26

Geotermikus hő – nemcsak Miskolcnak

Kistokaj - Geotermikus fűtési rendszert épít a Geo-Wendung Zrt. Kistokajban, Mályiban, Nyékládházán, illetve a továbbiakban Sajópetriben is kiépülhet a geotermikus távhőrendszer.

Kistokaj - Geotermikus fűtési rendszert épít a Geo-Wendung Zrt. Kistokajban, Mályiban, Nyékládházán, illetve a továbbiakban Sajópetriben is kiépülhet a geotermikus távhőrendszer.

A mintegy négy milliárdos projektet a Geo-Wendung Zrt. az érintett önkormányzatokkal együttműködésben valósítja meg. A projekt fontos állomásaként hétfőn megkezdte a geotermikus kút előkészítését a Pannergy (az a társaság, amelyik a miskolci geotermikus fűtési projekt megvalósítója). A tervek szerint szerdán elérik a megadott fúrási mélységet – ez az alapja annak, hogy rövid időn belül megkezdődhessen a mélyfúrás.

Mint arról már többször írtunk, Mályiban már megvan a kút és Kistokaj területén lesz a visszasajtolás. Mint megtudtuk, a nyomvonal tervek elkészültek, jelenleg egyeztetik azokat az önkormányzatok szakmai stábjával. Ez alapján valósítják majd meg ugyanis a geotermikus fűtési rendszert. A geotermikus hő felhasználásával három területen számítanak. Az elsődleges alkalmazási terület a települések közintézményeinek fűtése. Ezzel párhuzamosan jelentős lakossági rácsatlakozással számítanak. A harmadik terület pedig a mezőgazdaság: többek között melegházi növénytermesztésben és halgazdaság működtetésében is gondolkodik a Geo-Nord Geotermikus Távhő Klaszter menedzsmentje, akik a projektben résztvevőket fogják össze.

ÉM

Kapcsolódó cikkek:

Miskolc - Mályi forró vize fűti Miskolcot – adtuk hírül valamikor tavaly szeptemberben.

Mályi - ZJ301 fúróberendezés – hirdeti egy tábla Mályi határában – ez mutatja az utat a geotermikus kúthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában