Helyi közélet

2011.07.14. 07:49

Feljelentés a sörfesztiválos lyukak ügyében

Miskolc - Rossz húzásnak bizonyult figyelmen kívül hagyni a műszaki ellenőr utasításait.

Miskolc - Rossz húzásnak bizonyult figyelmen kívül hagyni a műszaki ellenőr utasításait.

Rongálás vétsége miatt tett feljelentést a miskolci városháza, mert a június 29-e és július 3. között a sportcsarnok előtt megrendezett sörfesztivál szervezői még nem javíttatták ki az összetört díszburkolatot – erősítette meg Dobos Tímea városházi szóvivő.

Kilyuggatták a teret

Mint korábban beszámoltunk róla, a sátor elbontása után 56 lyuk maradt a hat éve 100 millió forintból felújított tér díszburkolatában. Akkor a szervezők képviselője azt mondta, három napjuk van rá, hogy az eredeti állapotot visszaállítsák, és időre készen lesznek, mert a díszburkoló elemek már a telephelyükön vannak.

Másnap reggel a szervezők közleményéből az derült ki, hogy egy nap haladékot kértek és kaptak, mert a köveket nem tudták időre legyártani, de péntekre készen lesznek – ez az ígéret egyébként még mindig olvasható a fesztivál honlapján. Megnéztük és megírtuk, pénteken délután a tér még erősen lyukas volt. Másnap a szervezők közleményben tudatták, hogy a munkát elkezdték, 28 lyukat el is tüntettek, de a hőségriadó miatt többre nem jutottak, így hitelüket rontottuk azzal, hogy azt írtuk: a lyukak hiánytalanul megvannak.

Elzavarták az ellenőrt

E héten szerdán, egy héttel az eredeti helyreállítási határidő lejárta után kiderült, a városháza feljelentést tesz rongálás miatt. Mint Dobos Tímea elmondta, az önkormányzat építési osztályának műszaki ellenőre meg kívánt győződni a munkavégzés minőségéről és kiment a Sportcsarnokhoz. Arra kérte a kivitelezőket, hogy a tér egy eldugottabb sarkán szedjenek fel annyi régi követ, amennyi az általuk összetört burkolók pótlására elég, majd az új köveket a felszedettek helyére, a félreeső helyen rakják le, hogy a színkülönbség ne legyen annyira szembeötlő – azonban trágár szavakkal zavarták el, hogy ne szóljon bele, hogyan végzik a dolgukat. A műszaki ellenőr közölte velük, hogy ha nem úgy csinálják, ahogy ő mondta, nem veszi át az elvégzett munkát.

A fejleményekkel kapcsolatban megkerestük a fesztivál szervezőinek képviselőjét, aki azt mondta: jövő hétfőig nem kíván foglalkozni az üggyel.

ÉM-SZP


Nem kaphat engedélyt?

Dobos Tímea, városházi szóvivő arról tájékoztatta az Észak-Magyarországot, hogy a hatósági osztály már előkészített egy olyan helyi rendeletet, amiben az áll: az a cég, amelyik korábban kárt okozott a városnak, a jövőben nem kaphat területhasználati engedélyt. A rendeletről a legközelebbi közgyűlésen születhet döntés.


Kapcsolódó cikkek:

Miskolc - Pénteken délután még mind az 56 lyukat hiánytalanul megtaláltuk a miskolci sportcsarnok előtt a díszburkolatban.

Miskolc – Mint ahogy arról a BOON-on szerdán beszámoltunk, megrongálták a hat esztendeje közel 100 millió forintért felújított sportcsarnok előtti teret. A Borsodi Sörfesztivál egyik szervezője, Molnár Gábor sajtóközleményben reagált.

A város főépítésze is megdöbbent a sportcsarnok előtti területet látva, ugyanakkor a hivatal azonnal megteszi a szükséges lépéseket a bérlővel szemben.

Szétgányolták a hat esztendeje közel 100 millió forintért felújított sportcsarnok előtti teret – jelezték Olvasóink. A téren 56(!) darab lyukat fúrtak le tönkretéve a díszkövet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában