Helyi közélet

2011.07.28. 18:44

Először kóstolhatnak tokaji borokat a Hungaroringen

Miskolc, (MTI) - Tokaji nedűket kóstolhatnak idén a Hungaroringen, a Tokaj Kereskedőház Zrt. és a Hungaroring Sport Zrt. együttműködésének köszönhetően ugyanis az ENI Magyar Nagydíj 2011-en bemutatkozik a borászat két nemzetközi szinten is elismert bora: az idei évjáratú Tokaji Aszú 4 puttonyos és a Grand Selection 2009 Tokaji Furmint Barrique Száraz.

Miskolc, (MTI) - Tokaji nedűket kóstolhatnak idén a Hungaroringen, a Tokaj Kereskedőház Zrt. és a Hungaroring Sport Zrt. együttműködésének köszönhetően ugyanis az ENI Magyar Nagydíj 2011-en bemutatkozik a borászat két nemzetközi szinten is elismert bora: az idei évjáratú Tokaji Aszú 4 puttonyos és a Grand Selection 2009 Tokaji Furmint Barrique Száraz. A háromnapos kóstoló amellett, hogy a két társaság együttműködésének kezdete, egyben az első alkalom arra is, hogy magyar bor kerüljön terítékre a Magyar Nagydíj legkiemeltebb helyszínén, a Paddock Clubban, ahol eddig kizárólag a szervezők által kiválasztott francia borokat kínálták - olvasható a kereskedőház tájékoztatójában.

Az együttműködés célja a hazai borok népszerűsítése mellett "a két állami tulajdonú cégben lévő szinergiák és eddig rejtett potenciálok kiaknázása". A közlemény szerint a bemutatásra kiválasztotta két tétel "méltó módon tudja reprezentálni a magyar borkultúrát és a tokaji borokat".

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában