Helyi közélet

2011.07.06. 08:14

Diákok az ózdi strand biztonságáért

Ózd -  Ötödik esztendeje folytatódik az észak-borsodi városban a strandrendőr akció.

Ózd -  Ötödik esztendeje folytatódik az észak-borsodi városban a strandrendőr akció.Az elmúlt években kedvező volt a fogadtatása, így idén is folytatódik a Diákok a Közbiztonságért elnevezésű akció Ózdon. A nyár hátralévő részében a putnoki Serényi Béla Gimnázium rendvédelmi tagozatos diákjai teljesítenek szolgálatot az ózdi strandon. Összesen tizenöten jelentkeztek a munkára, amely elsősorban a vagyon elleni bűncselekmények megakadályozását szolgálja – árulta el Molnár Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

– A fiatalok a fürdőzők értékeire vigyáznak, ha valaki őrizetlenül hagyja a holmiját, akkor figyelnek rá, és megvárják, amíg a tulajdonos visszaérkezik a medencéktől. Emellett szórólapokkal is felhívják a strandolók figyelmét az értékek megőrzésére.

A diákrendőrök nem rendelkeznek intézkedési jogkörrel, de azonnal értesítik a kapitányságon az összekötőt, és a járőrök is rögtön a helyszínre tudnak sietni, ha lopást észlelnek. Ugyanakkor arra is figyelnek, hogy a hátsó részen fizetés nélkül senki ne juthasson be a strand területére. Korábban arra is volt példa, hogy a nyári időszakban egyetlen lopás sem történt a strandon. Az érintettek úgy gondolják, ebben nagy szerepe van a fiataloknak. A járőrszolgálatért fizetést nem kapnak a diákrendőrök, viszont a strand valamennyi szolgáltatását díjtalanul vehetik igénybe.

Figyelem és szórólapok

Kovács Bence már harmadszor tölti a nyári hónapokat az ózdi strandon. Úgy gondolja, a szolgálattal hasznosan telik el számára a legmelegebb évszak, és talán a későbbiekben az itt szerzett tapasztalatoknak a hasznát is veszi a gyakorlati életben.

- Ha lopást, vagy valami gyanús esetet észlelünk, rögtön hívjuk a rendőrséget és ott maradunk a helyszínen – tette hozzá Kovács Bence. - Figyelünk az értékekre, és az előre elkészített szórólapokat is szétosztjuk a strandolók között. Sokkal könnyebb a mi helyzetünk is, ha az emberek is vigyáznak a vagyontárgyaikra. Nagyon remélem, hogy az itt megszerzett tapasztalatokat a későbbiekben, a rendőri pályán is hasznosítani tudom.

Az Ózdi Strandot üzemeltető Vízmű Kft. is örült az akció folytatásának. Bíró Ferenc ügyvezető hozzátette: a fiatalok nem kapnak fizetést a járőrözésért, de a strand szolgáltatásait ingyen vehetik igénybe egészen augusztus végéig.

(ÉM – ME)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában