Helyi közélet

2011.07.16. 12:25

Arcok a megyéből: Majoros Árpád

Dövény - Aranysúlyban a legerősebb rendőr<strong>.&nbsp;</strong>Három mázsával a vállán feláll, fekve pedig 220 kilót nyom.

Dövény - Aranysúlyban a legerősebb rendőrHárom mázsával a vállán feláll, fekve pedig 220 kilót nyom.

Majoros Árpád főtörzsőrmester, az Edelényi Rendőrkapitányság járőre lett "aranysúlyban" a megye legerősebb rendőre a múlt szombaton Hejőkeresztúrban megtartott Deep Water Kupán. Az egyébként erőemeléssel sportszerűen 13, versenyszerűen öt éve, foglalkozó Majoros Árpád az "erősember számokat" – több mázsás ólomkofferek cipelése, autóborítás, kőgolyóemelés, traktorabroncs-görgetés – is kedveli, mert szórakoztatóak, de mint elmondta, itt óvatosabbnak kell lennie, mert nagy a sérülésveszély.

Egy sporttársával hetente háromszor edz a Dövényben élő, de a szendrői őrs területén dolgozó 28 éves rendőr. Nincs túl sok szabadideje, de abból viszonylag sokat fordít a sportra. A rendőrséghez hét éve szerelte fel, négy évet a készenlétieknél szolgált, most a szendrői őrs állományát erősíti – szó szerint is. Azt hihetnénk, az alkata miatt "megtalálja a baj", vagyis az összes kemény fickó vele akarja összemérni az erejét, Majoros Árpád azt mondta, nem tapasztalt ilyesmit, hét év alatt ha kétszer kényszerült megvédeni magát – az egyik esetben egy pszichés gondokkal küzdő, a másikban egy erősen ittas illetővel szemben. Talán éppen feszülő izmai miatt gondolhatják úgy az ellenállásra hajalmosabbak is, hogy vele nem érdemes kukoricázni.

Majoros Árpád úgy tapasztalta, a kollégái szeretnek vele együtt dolgozni, de nem fizikai ereje miatt, mert a többiek is vagy nagyobb darab emberek, mint ő, vagy kellően "odateszik magukat". Amikor Majoros Árpád elkezdte a rendszeres edzést, még 54 kilogramm volt a testsúlya, ma 110 kilónyi izmot cipel magával. Amikor egyéni rekordjáról kérdeztük, elmondta: a tavaszi felkészülési időszakban 300 kilogrammal a vállán állt fel guggolásból, 220 kilót nyomott fekve és 290 kilós eredményt ért el felhúzásban. Hogy meddig lehet ezt a sportot folytatni, nem tudja, de úgy érzi, nem megy az egészsége rovására.

- ÉM-SZP -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában